Δωρεά Κομοτηναίου στο καταφύγιο της Φιλοζωϊκής

PetFriendsΘράκη, Φιλοζωικά Comments

Δωρεά Κομοτηναίου στο καταφύγιο της Φιλοζωϊκής

Ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Σταυρόπουλος μετέφερε στο καταφύγιο της φιλοζωικής δύο μεγάλα φορτηγά με υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη φιλοζωική.

Τα υλικά αυτά προέρχονται από παλιές οικοδομές και πρόκειται για παλιές πόρτες, κουφώματα, υπολείμματα από κτίρια που ανακαινίστηκαν και πλέον περισσεύουν

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Κομοτηνής, στην περιοχή της Εκτενεπόλ μια μικρή ομάδα ανθρώπων κάνει θαύματα. Κατάφερε με κόπο και πολλά έξοδα να δημιουργήσει ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα και τα εγκαταλελειμμένα ζώα της Ροδόπης.

Η διαμόρφωση του χώρου έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία, χάρη στα μέλη του φιλοζωικού σωματείου Κομοτηνής. Λειτουργεί εδώ και χρόνια προσφέροντας στέγη σε εκατοντάδες ζώα που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν πεινασμένα, ίσως και επικίνδυνα στους δρόμους της πόλης και των χωριών μας.

Οι εθελοντές λειτουργούν καθημερινά το καταφύγιο, ταΐζοντας και ποτίζοντας τα ζώα. Φροντίζουν παράλληλα για την καθαριότητα του χώρου και προσπαθούν να προσφέρουν έστω τις υποτυπώδεις ανέσεις στα σκυλιά που φιλοξενούνται. Οι ανάγκες διαμορφώνονται ανάλογα με τις εποχές. Το χειμώνα είναι απαραίτητες κουβέρτες και στρώματα πάνω στα οποία τοποθετούνται τα ζωντανά για να αντέξουν στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το καλοκαίρι πάλι η δημιουργία χώρων που σκιάζονται είναι το βασικό μέλημα των εθελοντών. Το καταφύγιο είναι περιφραγμένο και χωρισμένο σε χώρους ώστε τα ζώα να μπορούν να συνυπάρξουν ανάλογα με την ηλικία αλλά και τη σωματική τους διάπλαση. Το δυστύχημα είναι ότι οι ανάγκες αυξάνονται από τη μία ημέρα στην άλλη και έτσι πολλές φορές οι εθελοντές είναι αναγκασμένοι να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να τις καλύψουν.

Εκπλήσσονται όμως ευχάριστα όταν γίνονται αποδέκτες δωρεών από τους πολίτες. Κάπως έτσι λοιπόν δέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση τη δωρεά του πολιτικού μηχανικού Κώστα Σταυρόπουλου.

Ο Κώστας Σταυρόπουλος μετέφερε στο καταφύγιο της φιλοζωικής δύο μεγάλα φορτηγά με υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη φιλοζωική. Τα υλικά αυτά προέρχονται από παλιές οικοδομές και πρόκειται για παλιές πόρτες, κουφώματα, υπολείμματα από κτίρια που ανακαινίστηκαν και πλέον περισσεύουν.

Δύο μεγάλα φορτηγά παρέδωσε στη φιλοζωική Κομοτηνής ο Κώστας Σταυρόπουλος και τα παρέλαβε ο πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Παναγιώτης Γκοδοσίδης σίγουρος ότι θα αξιοποιηθεί το παραμικρό στο καταφύγιο των αδέσποτων.

Παράδειγμα προς μίμηση είναι η πράξη του συμπολίτη μας και ευτυχώς ακόμα και στην εποχή που ζούμε δεν είναι η μοναδική. Πάντως για να βοηθήσει κανείς το φιλοζωικό σωματείο δεν είναι ανάγκη να παραδώσει κάποια οικοδομικά υλικά.

Μπορεί απλώς να διαθέσει λίγο χρόνο από την καθημερινότητά του για τη φροντίδα των ζώων. Σημειώνεται ότι η Ζωοφιλική είναι μια Μ.Κ.Ο. με σκοπό και στόχο την προάσπιση και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων πάντα σε συνδυασμό με τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

Τα μέλη της είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών που έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την αγάπη προς τα ζώα και τη φύση. Το καταφύγιο φιλοξενεί εκατοντάδες ζώα ενώ φροντίζει για τη σίτιση, τον εμβολιασμό και τη στείρωση (σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής) όλων των αδέσποτων πλασμάτων που ζουν στην πόλη της Κομοτηνής.

Τα έσοδα της οργάνωσης προέρχονται μόνο από δωρεές. Στήριγμα κάθε φορά είναι ο κόσμος που συμμερίζεται την άποψη πως τα αδέσποτα έχουν δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο από την ανευθυνότητα του ανθρώπου.