Φθιώτιδα: Σκότωσαν με φόλες αδέσποτα σκυλιά και γάτες

PetFriendsΈγκλημα, Στερεά Ελλάδα Comments

Φθιώτιδα: Σκότωσαν με φόλες αδέσποτα σκυλιά και γάτες

Σκληρές εικόνες για ακόμα μία φορά με δεκάδες αδέσποτα ζώα να βρίσκουν φρικτό θάνατο…

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση – καταγγελία του φιλοζωικού Φθιώτιδας:

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της θανάτωσης-δολοφονίας ζώων με δηλητήριο, σεΦραντζή και Γλύφα αυτή τη φορά. Κάποιοι «φιλεύσπλαχνοι» συμπολίτες μας με «ξεχωριστή ευαισθησία» για τα ανυπεράσπιστα όντα αυτού του πλανήτη, αποφάσισαν να αποτελειώσουν πάνω από 10 σκυλιά και αδιευκρίνιστο αριθμό γάτων, καταδικάζοντάς τα στους φριχτούς πόνους που δημιουργεί η είσοδος τοξικού υγρού- φόλας, στον οργανισμό.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταδικάζει αυτή την ανήθικη ενέργεια και καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στην αστυνομία και στο σύλλογό μας για να καταδικαστούν οι ένοχοι.

Ο νόμος 4235/14 προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 30.000€ για κάθε ζώο και φυλάκιση 1 έως 5 έτη για κακοποίηση και θανάτωση ζώου.

Ας μην αφήσουμε άλλες αθώες υπάρξεις να πληρώσουν τη αγριότητα και την κακία ορισμένων ανθρώπων που μόνοι τους ορίστηκαν δικαστές και δήμιοι. Ας τους κατονομάσουμε για να προλάβουμε και άλλες δολοφονίες.

Με τη σιωπή μας επιτρέπουμε στους δολοφόνους να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έργο τους. Τα αδέσποτα ζώα δεν δημιουργήθηκαν μόνα τους. Κάποιοι ανεύθυνοι τα εγκατέλειψαν και το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με την εφαρμογή του νόμου (στείρωση, τσιπ). Ο σεβασμός στη ζωή είναι πολιτισμός.»