Το Σωματείο Προστασίας Ζώων Αίγινας προάγει τη φιλοζωία (vid)

PetFriendsΑττική, Φιλοζωικά Comments

Το Σωματείο Προστασίας Ζώων Αίγινας προάγει τη φιλοζωία (vid)

Τη Δανάη Σήμαν, την Τόνια Σκαλίδη και την Αλεξία Παπαγιάννη φιλοξένησε το ραδιόφωνο του Aegina Portal, σε μία συζήτηση για τη φιλοζωία στην Αίγινα, αλλά κάτω από την «ομπρέλα» του νόμου «Περί προστασίας και ευημερίας των ζώων«.

Οι τρεις τους αποτελούν μέλη μίας εθελοντικής ομάδας που ασχολείται ακριβώς με αυτό. Μάλιστα ο Δήμος Αίγινας το καλοκαίρι, μαζί με το λογαριασμό ύδρευσης έστειλε την παρακάτω επιστολή, δίνοντας βαρύτητα στην πρωτοβουλία και ενισχύοντας το σκοπό της. Στο video που μπορείτε να δείτε εδώ εξηγούν τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν κατοικίδια ζώα.

Διαβάστε την επιστολή του Δήμου Αίγινας:

«Η Αίγινα είναι από τα πιο φιλόζωα νησιά. Εκτός από πολλά κατοικίδια, έχουμε το “Σωματείο Προστασίας Ζώων Αίγινας”, με καταφύγιο σκύλων & πρόγραμμα τακτικών στειρώσεων αδέσποτων γατιών/σκυλιών, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Αίγινας, καθώς και το ΕΚΠΑΖ, καταφύγιο άγριων ζώων.

Η νέα νομοθεσία υποχρεώνει όσους έχουν κατοικίδια ζώα να τους παρέχουν καθαρά άνετα καταλύματα, με προστασία από τη βροχή, το κρύο και τον ήλιο, φαγητό, καθαρό νερό και τακτική άσκηση ειδικά σε περιπτώσεις που τα σκυλιά μένουν δεμένα ή εγκλωβισμένα. Επισημαίνουμε ότι είναι παράνομο ένα σκυλί να είναι διαρκώς δεμένο. Επίσης πρέπει να παρέχουν κτηνιατρική φροντίδα και να στειρώνουν τα κατοικίδιά τους εφόσον δεν επιθυμούν να κρατήσουν ή δεν έχουν βρει να δώσουν τα μικρά.

Σας πληροφορούμε ότι αυτοί που δηλητηριάζουν ή σκοτώνουν τα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) είναι εγκληματίες και υπόκεινται σε ποινική δίωξη με ποινές φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους & πρόστιμα από 5.000 έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στέλνουμε μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν στην Αστυνομία τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων. Η Αστυνομία έχει δεσμευτεί για την διερεύνηση & λήψη μέτρων, αλλά χρειάζεται την βοήθειά μας όσο και εμείς τη δική της για να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων».