Πως χαϊδεύουμε ή κάνουμε μασάζ την γάτα μας

PetFriendsΦροντίδα γάτας Comments

Πως χαϊδεύουμε ή κάνουμε μασάζ την γάτα μας

Αν είστε κηδεμόνας γάτας, τότε το πιθανότερο είναι ότι την έχετε γιατί λατρεύετε να την αγγίζετε.

Θα σας φανεί παράξενο, όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ποια είναι εκείνα τα σημεία τα οποία αρέσουν στις γάτες να τις χαϊδεύουν.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πιο αγαπημένα τους σημεία για χάδια.

Το πιο σύνηθες μέρος το οποίο απολαμβάνουν να τις χαϊδεύουν είναι γύρω από το λαιμό και το πρόσωπό τους. Τους αρέσει να ξύνετε απαλά τα μάγουλα, κάτω από το πηγούνι, πίσω από τα αυτιά και τον λαιμό τους.

Σε ορισμένες γατούλες αρέσει επίσης να ξύνετε απαλά το σημείο όπου η ουρά τους ενώνεται με την σπονδυλική στήλη.

Ένα από τα σημεία που δεν πολυαρέσει στις γάτες να τις αγγίζουν είναι η κοιλιά αν και όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Ωστόσο γενικά μιλώντας, δεν τις αρέσει να ξύνουμε την κοιλιά τους.

Μερικές γάτες δεν έχουν πρόβλημα να τις χαϊδεύετε, όμως μην το παρακάνετε. Αν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας αρχίζει να χτυπάει την ουρά της όταν το κάνετε, τότε αφήστε το χάϊδεμα και αρχίστε να ξύνετε το κεφάλι της, γιατί βασικά αυτό είναι το πιο αγαπημένο τους χάδι.

Επίσης βεβαιωθείτε ότι όταν χαϊδεύετε το κάνετε με την σωστή φορά, δηλαδή από το κεφάλι προς την ουρά και όχι το αντίθετο, καθώς στις γάτες δεν αρέσει καθόλου το δεύτερο.

Οι περισσότεροι θα γνωρίζουν ήδη ότι στις γατούλες δεν αρέσει να αγγίζετε τα πόδια και τις πατούσες τους. Ενοχλούνται όταν το κάνετε.

Αν έχετε όρεξη να κάνετε λίγο μασάζ στην γάτα σας, τότε τοποθετήστε και κουνήστε απαλά και κυκλικά τα δάκτυλά σας στα σημεία που ξέρετε ότι της αρέσουν, όπως για παράδειγμα στον λαιμό.
Έτσι κάπως θα μάθετε να απολαμβάνετε να αγγίζετε την γάτα σας χωρίς να την κάνετε να νιώθει άβολα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: