Αβησσυνίας – Abyssinian

PetFriendsΦυλές Comments

Γάτα Αβησσυνίας - Abyssinian

Η γάτα Αβησσυνίας μοιάζει πολύ με την Αφρικάνικη αγριόγατα, που θεωρείται από πολλούς ως ο πρόγονος όλων των σύγχρονων κατοικίδιων γατών. Το όνομά της το πήρε από τη χώρα (τώρα γνωστή ως Αιθιοπία), από όπου για πρώτη φορά πιστεύεται ότι προήλθε.

Η Αβησσυνίας (ή εν συντομία Άμπι) θεωρείται από πολλούς ότι είναι από τις παλαιότερες ράτσες. Την άποψη αυτή ενισχύουν αρχαίες Αιγυπτιακές εικόνες και γλυπτά με τα οποία έχει καταπληκτική ομοιότητα. Μέχρι σήμερα υπάρχει σημαντική διχογνωμία για την πραγματική προέλευση της ράτσας.

Ωστόσο αυτή η συζήτηση για την ιστορία, δεν αφαιρεί κατά κανέναν τρόπο από την ράτσα της Άμπι, που είναι από τα πιο έξυπνα, πιστά και ευπαρουσίαστα αιλουροειδή.

Γάτα Αβησσυνίας - Abyssinian

Η Αβησσυνίας είναι μία λυγερή αλλά μυώδης γάτα δράσης που ενδιαφέρεται πολύ για το περιβάλλον της. Το κεφάλι της είναι μία τροποποιημένη, ελαφρά στρογγυλεμένη σφήνα χωρίς πλατιές επιφάνειες. Τα αυτιά είναι μεγάλα, αεικίνητα και μέτρια μυτερά. Το πιο χαρακτηριστικό από όλα είναι το χρώμα του τριχώματός της.

Κοκκινωπό, κόκκινο και μπλε χρώμα τριχώματος είναι διπλά και τριπλά μαρκαρισμένο με χαρακτηριστικές, ομοιόμορφες και σε αντίθεση με το βασικό χρώμα ανοιχτόχρωμες ή σκουρόχρωμες ραβδώσεις.

Το κοκκινωπό/καστανό τρίχωμα είναι μαρκαρισμένο με διάφορες αποχρώσεις μαύρου και σκούρου καστανού και μερικές φορές ονομάζεται κοκκινωπό καφέ. Το κόκκινο τρίχωμα είναι μαρκαρισμένο με σοκολατί καφέ, με ένα βαθυκόκκινο υποτρίχωμα.

Το μπλε τρίχωμα είναι απαλό μπλε-γκρι με μπλε γκριζόμαυρες ραβδώσεις διαφόρων βαθμίδων. Το υποτρίχωμα έχει χρώμα ελεφαντόδοντου.

Γάτα Αβησσυνίας - Abyssinian

Και στα τρία χρώματα το υποτρίχωμα είναι καθαρό και λαμπερό. Τα μάτια είναι χρυσά ή πράσινα με προτίμηση τα πλούσια, βαθιά χρώματα. Οι άκρες είναι χρωματισμένες πιο σκούρες σύμφωνα με τα πιο σκούρα μαρκαρίσματα.

Η γάτα Αβησσυνίας είναι είναι παιχνιδιάρα και πονηρή. Τρέχει γρήγορα και αθόρυβα. Είναι πανέξυπνη και της αρέσει να εξερευνά το περιβάλλον της. Τα πηγαίνει καλά με άλλες γάτες, ενώ θεωρείται απαραίτητη η καθημερινή επαφή με την οικογένεια διότι διαφορετικά χάνει το κέφι της και δείχνει να είναι σε κατάθλιψη.

Πρόκειται για μία γάτα που θέλει να ξέρει τι κάνετε, θέλει να βρίσκεται κοντά σας και να ανακατεύεται στα πόδια σας. Ίσως δεν υπάρχει άλλη ράτσα γάτας που να είναι πιο πιστή από την Άμπι. Θα πρέπει να ξέρετε ωστόσο ότι αυτά τα ευφυέστατα τετράποδα είναι πολύ καλά στο να… εκπαιδεύουν τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που ακριβώς θέλουν εκείνες!

Δείτε το σχετικό βίντεο: