Χανιά: Πήγε να παρατήσει τα κουτάβια αλλά τον τσάκωσαν στα πράσα

PetFriendsΕλλάδα, Κρήτη1 Comment

Πήγε να παρατήσει τα κουτάβια αλλά τον τσάκωσαν στα πράσα

Πρόσφατα ένας πολίτης διερχόμενος από το χωριό Βρύσες στο νομό Χανίων έγινε μάρτυρας μιας ακόμη εγκατάλειψης κουταβιών, που έχει καταντήσει μάστιγα τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζοντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.

Ο πολίτης αυτός είδε ένα ηλικιωμένο άνδρα να κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και να εγκαταλείπει κούτα με πολλά κουτάβια σε απόμερο μέρος .
Παρενέβη αμέσως επιπλήττοντας τον ηλικιωμένο για την πράξη του, ο οποίος απαθής πήρε πάλι την κούτα και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του προκειμένου να τα παρατήσει κάπου αλλού.

Ο μάρτυρας αφού σημείωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ήλθε σε επικοινωνία με τον φιλοζωικό σύλλογο της περιοχής και προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες – οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη -κατά του ηλικιωμένου, του οποίου εντοπίστηκαν αμέσως τα στοιχεία από την αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε οτι η εγκατάλειψη ζώων θεωρείται βαρύ πλημμέλημα και επισείει βαρύτατες ποινές και πολύ υψηλά διοικητικά πρόστιμα. Θα αναφερθούμε για μια ακόμη φορά στην υποκρισία όλων αυτών που συνεχώς εγκαταλείπουν ζώα είτε ενήλικα είτε νεαρά ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις αγέλες και τις ζημίες που προκαλούν τα αδέσποτα ζώα.

Πηγή:  cretalive.gr