Αξεσουάρ γάτας – Μπωλ ταίσματος και νερού

PetFriendsΦροντίδα γάτας Comments

Αξεσουάρ γάτας - Μπωλ ταίσματος και νερού

Στα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία πρέπει να παρέχουμε στην γάτα μας περιλαμβάνονται το πιάτο φαγητού και το μπολ νερού, το κουτί με το χώμα, ένα ξύλο για το τρόχισμα των νυχιών, το κρεβάτι και τα κατάλληλα παιχνίδια.

Λογικά, τα αντικείμενα αυτά τα αγοράζουμε πριν φέρουμε στο σπίτι τη νέα μας γάτα. Αν έχουμε ετοιμάσει το σπίτι με όλα τα απαραίτητα υλικά και εφόδια, ο ερχομός της καινούριας γατούλας θα είναι πιο εύκολος και χωρίς άγχος.

Τα πιάτα ταίσματος και τα μπολ νερού υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά σχήματα, μεγέθη χρώματα και φτιάχνονται από πολλά διαφορετικά υλικά.

Αξεσουάρ γάτας - Μπωλ ταίσματος και νερού

Τα πιο συνιστώμενα πιάτα και μπολ είναι εκείνα από ανοξείδωτο ατσάλι ή κεραμικό (αυτά απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή καθώς σπάνε) και λιγότερο το σκληρό πλαστικό, γιατί πάντα αποδεικνύονται μακράς διαρκείας, καθαρίζονται εύκολα και αντέχουν το πλύσιμο ακόμη και με βραστό νερό.

Τα πιάτα και τα μπολ πρέπει να πλένονται και να απολυμαίνονται καθημερινά. Ένα πιάτο ή μπολ που παθαίνει ένα βαθύ ράγισμα είναι καλύτερα να αντικαθίσταται, επειδή το ράγισμα μπορεί να γίνει εστία μικροβίων.

Βεβαιωθείτε ότι τα συγκεκριμένα σκεύη είναι ρηχά, γιατί αλλιώς μπορεί τα μουστάκια της γάτας σας να ακουμπάνε στις άκρες τους όταν σκύβει και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην αισθάνεται άνετα.

Όσον αφορά το δοχείο του νερού ισχύουν τα ίδια με το μπωλ ταίσματος, ωστόσο αρκετοί κηδεμόνες συνιστούν κάποια από τα ειδικά «συντριβανάκια συνεχής ροής» ή συσκευές που φιλτράρουν ασταμάτητα το νερό όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, καθώς το ένστικτο της γάτας είναι να μην πίνει από στάσιμο αλλά από τρεχούμενο νερό.

«συντριβανάκια συνεχής ροής» ή συσκευές που φιλτράρουν ασταμάτητα το νερό

Αν η γατούλα σας πίνει κανονικά το νερό της δεν χρειάζεστε κάποια από τις παραπάνω ποτίστρες, ωστόσο βεβαιωθείτε –όπως πάντα – ότι αλλάζετε τακτικά το νερό της και ότι είναι πάντοτε καθαρό.