Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία προσκαλεί τα παιδιά στο θέατρο για την στήριξη των αδέσποτων

PetFriendsΕκδηλώσεις Comments

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία προσκαλεί τα παιδιά στο θέατρο για την στήριξη των αδέσποτων

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στα πλαίσια των εορτασμών για τα 40α γενέθλιά της καλεί τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στην εξαιρετική μουσικο-θεατρική παράσταση «Σολομώντεια Λύση», με τα έσοδα να πηγαίνουν στην στήριξη των αδέσποτων ζώων.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση :

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στα πλαίσια των εκδηλώσεων της για τα γενέθλια των 40 χρόνων της, καλεί τους μικρούς της φίλους να παρακολουθήσουν το εξαιρετικό μουσικό-θεατρικό έργο «Σολομώντεια Λύση» στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ την Κυριακή 29 Νοεμβρίου με δυνατότητα επιλογής για τις παραστάσεις των 12:00 και 15:00 το μεσημέρι.

Θα γίνει ειδική τιμή για τους μικρούς μας φίλους και τους συνοδούς τους. (7,00 ευρώ τιμή εισιτηρίου από 10,00). Κάντε έγκαιρα την κράτηση σας στο 2104816200.

Από τη συμμετοχή σας θα βοηθήσουμε αδέσποτα ζώα σε μεγάλη ανάγκη.

Ευχαριστούμε το «ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ» για την ειδική τιμή του εισιτηρίου και τη δυνατότητα που μας δίνει.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία προσκαλεί τα παιδιά στο θέατρο για την στήριξη των αδέσποτων

Λίγα λόγια για το θεατρικό έργο:

Η «Σολομώντεια λύση» του Γ. Καλατζόπουλου είναι βασισμένη στο κινέζικο παραμύθι «Ο κύκλος με την κιμωλία» από το οποίο εμπνεύστηκε το αριστούργημά του ο Μπέρτολντ Μπρεχτ «Ο Καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία».

Το ερώτημα που βάζει η παράστασή μας, δεν έχει εύκολη απάντηση.

  • Σε ποιόν ανήκει ένα αγαθό; Στο φυσικό ιδιοκτήτη του, ή σ’ αυτόν που το χρειάζεται, το φροντίζει και το αγαπά πραγματικά;
  • Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι από την υστερία μιας απάνθρωπης καταναλωτικής κοινωνίας, που όλοι έχουμε πέσει θύματα;
  • Μήπως τα άπειρα ρούχα, τα παπούτσια και τις τσάντες, που σχεδόν καινούργια παραμένουν στις ντουλάπες μας, επειδή … πέρασε η μόδα τους, την ώρα που χιλιάδες κυκλοφορούν ρακένδυτοι;
  • Μήπως τα βιβλία που αδιάβαστα σκονίζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης μας, όταν εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν αναλφάβητοι;
  • Μήπως τους τόνους φαγητών που πετάμε, όταν δισεκατομμύρια σ’ όλο τον κόσμο πεθαίνουν απ’ την πείνα;

Ασφαλώς, δεν ξεχνάμε ότι κάνουμε θέατρο για παιδιά και ότι το γέλιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό «εργαλείο» σ’ αυτό το είδος θεάτρου. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά, πρέπει να είναι χαρούμενα και αισιόδοξα. Γιατί απ’ αυτά θα αλλάξει (αν αλλάξει) αυτός ο κόσμος.

Η παράστασή μας είναι εξαιρετικά διασκεδαστική.
Είναι σκηνοθετημένη σαν «θέατρο μέσα στο θέατρο» και νομίζουμε ότι θα είναι μια παράσταση –σταθμός στην δεκαοχτάχρονη ιστορία του θεάτρου μας.