Πάτρα: Δεινή κατάσταση για τα αδέσποτα πέριξ του νοσοκομείου του Ρίου

PetFriendsΠελοπόννησος Comments

Πάτρα: Δεινή κατάσταση για τα αδέσποτα πέριξ του νοσοκομείου του Ρίου

Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται τα αδέσποτα σκυλιά, γύρω από το νοσοκομείο του Ρίου. Τα ζώα έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους και ζουν σε αγέλες προσπαθώντας να επιβιώσουν, αναζητώντας τροφή και νερό. Φυσικά κανείς από τους αρμοδίους δεν ασχολείται μαζί τους και την φροντίδα τους, έχει αναλάβει μια ομάδα φιλόζωων.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr, η Άντα Δημοπούλου, φιλόζωη εθελόντρια και συνεργαζόμενη με την Μέριμνα Ζώων Πανεπιστήμιου Πατρών, το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια με την κρίση, με αποτέλεσμα τα βρίσκονται στο χώρο περί τα 25 σκυλιά.

Οι εθελοντές, σε συνεργασία με την Μέριμνα τα ταΐζουν με κροκέτες, τα στειρώνουν και τα μεταφέρουν για θεραπεία, καθώς κάποια από τα ζώα πάσχουν από δερματοπάθεια, η οποία δεν είναι μεταδοτική στους ανθρώπους.

Ωστόσο, παρά τις μέριμνες των εθελοντών το φαινόμενο δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί καθώς απαιτείται συγκροτημένο πρόγραμμα περισυλλογής στείρωσης και περίθαλψης των αδέσποτων. Και αυτό διότι, πλέον τα σκυλιά ζουν σε αγέλες με αποτέλεσμα να αναπαράγονται και το φαινόμενο να λαμβάνει διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απαιτείται η παρέμβαση του Δήμου Πατρέων και των άλλων αρμόδιων Αρχών.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι σε λίγο καιρό η «Μέριμνα Ζώων» οδηγείται σε κλείσιμο.

Πηγή:  thebest.gr