Αξεσουάρ γάτας – Το κρεβατάκι

PetFriendsΣυμβίωση με τον άνθρωπο Comments

Αξεσουάρ γάτας – Το κρεβατάκι

Τα κρεβάτια, όπως και τα ονυχοδρόμια απορρίπτονται συχνά από τα αγαπημένα μας αιλουροειδή. Όμως, επίσης όπως και με τα ονυχοδρόμια, η χρήση τους σε ένα σπίτι έχει πλεονεκτήματα και οι κηδεμόνες ενθαρρύνονται κατά συνέπεια να προσφέρουν στη γάτα το δικό της κρεβάτι.

Πιθανόν η πρώτη αιτία για την οποία απορρίπτονται τα κρεβάτια να είναι ότι οι κηδεμόνες αδυνατούν να σκεφτούν τις προτιμήσεις των γατών τους όταν τα πρωτοτοποθετούν.Οι γάτες απολαμβάνουν την ασφάλεια και την επιτήρηση που παρέχουν τα μέρη που βρίσκονται ψηλά και αγαπάνε τη ζέστη.

gata-krevati-ypnos

Άρα υπάρχει ελάχιστη αμφιβολία ότι το επάνω μέρος του ψυγείου και το επάνω μέρος του φούρνου είναι τα πιο συνηθισμένα μέρη για ύπνο της γάτας.

Βέβαια είναι τελείως αδύνατο να βάλετε το κρεβάτι επάνω στο φούρνο και συνήθως ανεπιθύμητο να το βάλετε επάνω στο ψυγείο και σε πολλές άλλες από τις επιλεγμένες από τη γάτα θέσεις, αλλά μπορείτε πάντα να συμβιβαστείτε.

Η τοποθέτηση του κρεβατιού δίπλα σε έναν αγωγό θέρμανσης, ιδανικά κοντά σε παράθυρο, μπορεί συχνά να είναι του γούστου της γάτας.

Αξεσουάρ γάτας – Το κρεβατάκι

Το σκηνικό αυτό μπορεί να ενισχυθεί παραπέρα με την τοποθέτηση του κρεβατιού πάνω σε ένα κουτί ή σκαμνί προσθέτοντας του έτσι ύψος. Η πρόταση αυτή βέβαια δεν είναι παρά ένα παράδειγμα και δεν μπορεί να συστηθεί για όλες τις γάτες

Η τοποθέτηση του κρεβατιού, όπως και η ενθάρρυνση της χρήσης του στύλου ξυσίματος απαιτεί παρακολούθηση της γάτας. Παρατηρήστε τα αγαπημένα σημεία ύπνου της, σημειώστε τα πιθανά επιθυμητά χαρακτηριστικά και μετά διαλέξτε τη θέση του κρεβατιού.

Αξεσουάρ γάτας – Το κρεβατάκι

Μερικοί κηδεμόνες έχουν επιτυχία χωρίς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια, ενώ άλλοι θα πρέπει να δοκιμάσουν ξανά και ξανά μέχρι να βρουν το κατάλληλο σημείο.

Τα κρεβατάκια ελέγχουν τη συγκέντρωση τριχών που πέφτουν σε όλο το σπίτι και τα έπιπλα, περιορίζουν τη φθορά και την τριβή των επίπλων και των άλλων σημείων όπου κοιμούνται τα αγαπημένα μας αιλουροειδή και βοηθάνε να μείνει η γάτα μακριά από το φούρνο και έξω από άλλες πιθανά επικίνδυνες θέσεις.