Αξεσουάρ γάτας – Περιλαίμιο και ταυτότητα

PetFriendsΣυμβίωση με τον άνθρωπο Comments

Αξεσουάρ γάτας - Περιλαίμιο και ταυτότητα

Το κολλάρο με την ταυτότητα είναι ένα αντικείμενο το οποίο πολλοί κηδεμόνες γατών θεωρούν εντελώς περιττό, καθώς δεν αφήνουν τις γάτες τους να κυκλοφορούν εκτός του σπιτιού.
Παρόλα αυτά όμως είναι ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ και πραγματικά αξίζει να «επενδύσετε» σε αυτό.

Ο λόγος είναι ότι δεν μπορείτε 100% να αποκλείσετε την περίπτωση η γάτα σας να δραπετεύσει έξω από το σπίτι, πχ. όταν έρθει κάποιος επισκέπτης, ή κάποιος κούριερ, ή όταν έχετε κάποια γιορτή και ανοιγοκλείνει η εξώπορτα ή αφήσετε ανοιχτό ένα παράθυρο ή απλά η γατούλα σας βρίσκει κάποιον τρόπο να γνωρίσει τον έξω κόσμο.

Αξεσουάρ γάτας - Περιλαίμιο και ταυτότητα

Εφόσον λοιπόν βρεθεί στον δρόμο θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να φαίνεται ότι αυτή η γάτα έχει κάποιον κηδεμόνα. Και σε περίπτωση που την βρει κάποιος «καλός Σαμαρείτης» να μπορέσει εύκολα να επικοινωνήσει απευθείας μαζί σας.

Τώρα, πέρα από το μικροτσίπ το οποίο βάσει του νόμου είναι υποχρεωτικό να τοποθετήσετε στο κατοικίδιό σας (και το οποίο για να διαβαστεί απαιτεί ειδική συσκευή), χρήσιμο είναι να κρεμάσετε στο περιλαίμιο της γάτας σας μία ταυτότητα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Αξεσουάρ γάτας - Περιλαίμιο και ταυτότητα

Προσοχή: Όταν αγοράζετε περιλαίμο να θυμάστε πάντοτε να επιλέγετε κάποιο το οποίο φέρει κούμπωμα ασφαλείας, ώστε να ανοίγει σε περίπτωση που πιαστεί ο λαιμός της γάτας σε κάποιο αντικειμένο, όπως πχ σε ένα κλαδί ή κάποιο κάγκελο.

Αν δεν υπάρχει κούμπωμα ασφαλείας (η το περιλαίμιο δεν είναι αρκετά ελαστικό ώστε να μπορεί να βγάλει το κεφάλι της όταν παγιδευθεί), τότε σε περίπτωση εγκλωβισμού η γάτα σας ενδέχεται να τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά της να ελευθερωθεί.