Ιωάννινα: Πανέξυπνος σκύλος έσωσε κακοποιημένο σκύλο!

PetFriendsΔιάσωση, Ήπειρος Comments

Ιωάννινα: Πανέξυπνος σκύλος έσωσε κακοποιημένο σκύλο!

Ένας κάτοικος του νομού Ιωαννίνων, πηγαίνοντας χθες στο χωράφι του να ταΐσει τα δύο σκυλάκια του, διαπίστωσε πως ο Μήτσος, το ένα απο αυτά, δεν είχε καμία διάθεση να παίξει μαζί του, όπως συνέβαινε άλλες φορές, και έφυγε από τον χώρο τρέχοντας.

Παραξενεμένος από τη συμπεριφορά του ζώου, ο κ. Γιάννης το ακολούθησε με το μηχανάκι του και το βρήκε να στέκεται και να κλαίει δίπλα σε ένα σκυλάκι που άγνωστος δράστης είχε δέσει σε ένα στύλο και αφήσει να πεθάνει στην ερημιά με κομμένο τον λαιμό του.

Η εικόνα που αντίκρισε τον σόκαρε (φωτό επάνω). Άμεσα επικοινώνησε με τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωανίνων και μέσα σε λίγη ώρα άνθρωποι του Συλλόγου βρέθηκαν στο σημείο. Ο μικρός σκυλάκος ήταν δεμένος με ένα τόσο κοντό σχοινί, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί, φανερά υποσιτισμένος, έκλαιγε, πονούσε και εκλιπαρούσε για βοήθεια.

skylos-ioannina-2

Ο άτυχος σκύλος μεταφέρθηκε στο καταφύγιο, όπου αφαιρέθηκε το σχοινί από τον λαιμό του, το οποίο είχε μπει μέσα στη σάρκα του. Έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τον κτηνίατρο του Συλλόγου και πλέον είναι ασφαλής. Άρχισε μάλιστα να κουνά και την ουρά του!

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων του έδωσε το όνομα Μήτσος, προς τιμήν του έτερου Μήτσου, του σκυλάκου του κυρίου Γιάννη, που τον βρήκε και τον οδήγησε στο σημείο όπου ήταν δεμένος.