Τρίπολη: Στις αποθήκες του Δήμου παραμένουν οι ταΐστρες για τα αδέσποτα

PetFriendsΠελοπόννησος Comments

αδέσποτο σκυλάκι

Αρκετοί είναι οι Δήμοι οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε δράσεις για τη βελτίωση της εικόνας τους, αλλά και στην καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Τρίπολης αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, τα οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο και όσο η νομοθεσία το επιτρέπει να τα φροντίσει και να τα διαχειριστεί. Ένα κομμάτι αυτής της διαχείρισης είναι οι η σίτισή τους, η οποία μπορεί να γίνει και μέσω ταϊστρών τις οποίες και έχει προμηθευτεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταματόπουλος, αντιδήμαρχος Αγροτικής – Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης του Δήμου, οι ταΐστρες έχουν αγοραστεί και ο ίδιος είχε καλέσει τα μέλη του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης το καλοκαίρι, προκειμένου να συζητηθούν και να συναποφασιστούν οι δράσεις σχετικά με τη σίτιση των ζώων. Όπως, για παράδειγμα, σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν οι ταΐστρες, καθώς τα μέλη, όπως υποστηρίζουν, γνωρίζουν ποια είναι τα σημεία στα οποία υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία ταΐζουν οι ίδιοι οι φιλόζωοι.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, κανείς δεν προσήλθε σε αυτή τη συνάντηση.

Τα σημεία που πρέπει να τοποθετηθούν οι ταΐστρες πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά, με κύριο στόχο να γίνει διαχείριση των αδέσποτων ζώων αλλά και να απομακρυνθούν από σημεία που δημιουργούν προβλήματα.

Ο κ. Σταματόπουλος ανησυχεί μήπως τελικώς οι ταΐστρες τοποθετηθούν σε σημεία τα οποία αποφασίσει ο Δήμος, αλλά οι φιλόζωοι της Τρίπολης μελλοντικά εγείρουν αντιρρήσεις ως προς τα σημεία αυτά.

Ο Δήμος έχει προμηθευτεί τις ταΐστρες και τις κρατά κλειδωμένες στις αποθήκες του Δήμου Τρίπολης, καθώς δεν έχει αποφασιστεί στο πώς και στο πού θα τοποθετηθούν.

Η τοποθέτηση ταΐστρών έχει δείξει ότι ευνοεί πολύ τη διαχείριση των ζώων, καθώς οι υπεύθυνοι φροντίδας τους έχουν μάθει πού είναι, είναι πολύ ευκολότερος ο έλεγχός τους και ο εμβολιασμός τους, ενώ το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται μόνο κροκέτες αποκλείει την εμφάνιση μολύνσεων στα ζώα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ αρμόδιων φορέων και συλλόγων, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στο θέμα των αδέσποτων ζώων και επιτελούς να τοποθετούν οι ταΐστρες για τις οποίες ο Δήμος Τρίπολης έχει πληρώσει και προς το παρόν παραμένουν στις αποθήκες.