Κάνει η μουσική καλό στα ζώα;

PetFriendsΈρευνες και μελέτες Comments

 

Κάνει η μουσική καλό στα ζώα;

Πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων αναρωτιούνται εάν η μουσική μπορεί να χαλαρώσει τα ζώα, όπως ακριβώς κάνει με τους ανθρώπους. Σήμερα έχει αποδειχθεί πως κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, η μουσική κάνει τα ζώα να ηρεμούν.

Η μουσική χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τα ζώα να ανακουφιστούν απο το άγχος, αλλά και να ξεπεράσουν διάφορες ασθένειες. Επίσης διάφορα καταφύγια ζώων σήμερα επενδύουν σε διάφορα συστήματα ήχου έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα πιο ήρεμο περιβάλλον για τα ζώα.

Διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει πως οι γάτες, οι σκύλοι, αλλά και άλλα ζώα προτιμούν την κλασική μουσική. Οι γάτες χαλαρώνουν μπροστά στα ηχεία που παίζουν κλασική μουσική, την ώρα που οι σκύλοι δείχνουν να έχουν μια προτίμηση σε κομμάτια του Μπαχ.

Γενικά τα κατοικίδια ανταποκρίνονται θετικά στην κλασική μουσική και φαίνεται να ολισθαίνουν σε μια πολύ ήρεμη και ειρηνική κατάσταση, ύστερα απο λίγα λεπτά ακρόασης. Δεν είναι όμως όλοι οι ήχοι το ίδιο καταπραϋντικοί.

Πολλοί ιδιοκτήτες αφήνουν την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ανοικτό όσο λείπουν απο το σπίτι, για να κρατά συντροφιά στα κατοικίδια τους. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα και να προκαλέσει άγχος και στρες στους τετράποδους φίλους μας!

Πηγή: grifos.gr