10 πράγματα που θέλει να σου πει ο σκύλος σου με τη γλώσσα του σώματος (pics)

PetFriendsΣυμβίωση με τον άνθρωπο, Φωτογραφίες Comments

Ένας σκύλος έχει πολλά όπλα για να σε κάνει ότι θέλει. Όλες οι μεταφράσεις των κόλπων που χρησιμοποιεί ο σκύλος για να σε κάνει να λιώσεις είναι παρακάτω…

Ξαπλώνει ανάσκελα

Ξαπλώνει ανάσκελα

Όταν ο σκύλος ξαπλώνει ανάσκελα και σου δείχνει το στομάχι του, σημαίνει ότι καταλαβαίνει πως στην αγέλη σας είσαι εσύ ο αρχηγός και πως νιώθει χαρά να ανήκει σ αυτή την ομάδα.

Γουρλωμένα μάτια και γλώσσα έξω

Γουρλωμένα μάτια και γλώσσα έξω

H μετάφραση αυτής της αντίδρασης είναι πολύ απλή. Τρως και ο σκύλος θέλει να φάει και αυτός. Το φαγητό σου, το πιάτο, εσένα… δεν έχει σημασία, νιώθει την τρελή ανάγκη να φάει!

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Πολύ κοινή αντίδραση και συνήθως συνοδεύεται από έντονο κούνημα της ουράς. Θέλει να παίξει και προσπαθεί να σε τσιγκλίσει να παίξεις και εσύ μαζί του.

Σε παρατηρεί να αποχωρείς

Σε παρατηρεί να αποχωρείς

Ο σκύλος σου μάλλον δεν είναι χαρούμενος όταν αποφασίζεις να φύγεις από το σπίτι σου και ειδικότερα όταν αποχωρείς χωρίς να τον πάρεις μαζί σου. Γι αυτό και σε κοιτάει σαν να είναι το τέλος του κόσμου!

Κοιμάται στο κρεβάτι σου

Κοιμάται στο κρεβάτι σου

Το έχουμε ξαναπεί, ο σκύλος αποφασίζει να κοιμηθεί στο δικό σου κρεβάτι και όχι στο δικό του γιατί θέλει να είναι πιο κοντά σε σένα!

Ξεχνάει έξω την γλώσσα του

Ξεχνάει έξω την γλώσσα του

Όχι ο σκύλος δεν χάλασε, ούτε ξεχείλωσε η γλώσσα του. Όταν αράζει με την γλώσσα έτσι σημαίνει ότι δεν νιώθει άνετα. Μάλλον κάποιος άνθρωπος με τον οποίο δεν νιώθει οικεία είναι τριγύρω του ή νιώθει άγχος εξαιτίας κάποιου παράγοντα.

Γέρνει πάνω σου

Πέφτει πάνω σου

Ο σκύλος αναζητά την προσοχή και τα χάδια σου, θέλει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σου. Προσπαθεί να σου πει ότι σε αγαπάει.

Χασμουρητό σε συχνό βαθμό

Χασμουρητό σε συχνό βαθμό

Πιθανότατα αυτό δείχνει ότι είναι κουρασμένος, αν το χασμουρητό γίνεται κατ’ επανάληψη σημαίνει πως είσαι στρεσαρισμένος ή φοβισμένος.

Μασάει αντικείμενα

Μασάει αντικείμενα

Άγχος αποχωρισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο λατρεμένος σου τετράποδος φίλος μασάει τα έπιπλα σου και κάνει ζημιές. Βεβαίως, ένας ακόμα λόγος είναι και η βαρεμάρα…

Αποζητά οπτική επαφή

Αποζητά οπτική επαφή

Αυτό είναι απλά ένας ισχυρός τρόπος που τα σκυλιά δείχνουν την αγάπη τους. Απόλαυσέ το!