Κυπαρισσία: Μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) στείρωσαν δεκάδες αδέσποτα

PetFriendsΠελοπόννησος, Φιλοζωικά Comments

Δεκάδες στειρώσεις αδέσποτων, θηλυκών σκυλιών και γατιών, πραγματοποίησαν μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) το Σαββατοκύριακο στην Τριφυλία!

Τα μέλη του φορέα φιλοξενήθηκαν στην ιστορική πόλη, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος τους φιλοξένησε στην Κυπαρισσία, συνεργάστηκαν άψογα με τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας πραγματοποιώντας τις στειρώσεις στην κλινική της κτηνιάτρου Μαυρουδής Κολιτσίδα, η οποία συνεχάρη τους συναδέλφους της!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δράσης η στείρωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε 42 θηλυκά σκυλιά και 6 γάτες ώστε να αποτελούν πηγή αναπαραγωγής αδέσποτων ζώων στην περιοχή. Η δράση δεν αφορούσε μόνο στην Κυπαρισσία, αλλά σε ολόκληρη την Τριφυλία, αφού στειρώθηκαν αδέσποτα από τους Γαργαλιάνους, τη Μαραθόπολη, τα Φιλιατρά, το Καλό Νερό και άλλες περιοχές, όπου εθελοντές τα είχαν εντοπίσει.

Για τη δράση αυτή, η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας αναφέρει στη σελίδα της στο facebook:

«Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που ήρθαν στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Οργανώθηκε στην Κυπαρισσία στην κλινική της Μαρουδής Κολιτσίδα, που έλαβε και η ίδια δράση. Αδέσποτα σκυλιά από Γαργαλιάνους, Μαραθόπολη, Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Καλό Νερό και αλλού στειρώθηκαν. Εννοείται ότι δε γινόταν να στειρωθούν όλα, η ανάγκη είναι μεγάλη, αλλά και αυτά που στειρώθηκαν, θηλυκά σκυλιά, περίπου 42 στο σύνολο, και 6 γάτες, βοηθούν στη μείωση των αδέσποτων στην περιοχή μας.

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους τους κτηνιάτρους του Δήμου μας που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση. Επίσης, ευχαριστούμε το Δήμο Τριφυλίας που μας στηρίζει όσο μπορεί σε αυτό τον άνισο αγώνα και, φυσικά, τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου Παραμυθάκι στην Κυπαρισσία, για την ευγενική χορηγία τους στην προσπάθεια αυτή».