Κοζάνη: Σε ποιον ανήκουν τα αδέσποτα και οι ευθύνες;

PetFriendsΜακεδονία Comments

σκύλος αδέσποτος

Τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Σε ραδιοφωνική εκπομπή τοπικού μέσου, η παρέμβαση για το θέμα των αδέσποτων, του προϊστάμενου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γακίδη Ζώη, ήταν κάτι παραπάνω από κατατοπιστική. Καταπέλτης ήταν!!!

Υπέδειξε κατ΄επανάληψη το Δήμο, σαν κύριο υπεύθυνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «ιδιοκτήτης των αδέσποτων, είναι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος». Κατά συνέπεια οφείλει να μεριμνήσει για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, τη δημιουργία καταφυγίου και τη περισυλλογή τους από εξειδικευμέμνο προσωπικό.

Η αποφυγή της ανάληψης των ευθυνών, οξύνει το πρόβλημα το οποίο έχει πολύπλευρες διαστάσεις, απειλεί τη δημόσια υγεία, βάζει σε ιδιαίτερο κίνδυνο τα μικρά παιδιά, προσβάλει τον πολιτισμό μας και τα φιλοζωικά μας αισθήματα.

Η έλλειψη υπεύθυνης αντιμετώπισης, αφήνει περιθώρια σε αυτόκλητους ρυθμιστές του προβλήματος, στους ¨αχαρακτήριστους» κατά την κ. Γακίδη , να επεμβαίνουν τακτικά, θανατώνοντας, πολλές φορές, με φρικτό και απάνθρωπο τρόπο τα απροστάτευτα ζώα. Ήδη μετά το περιστατικό της επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε μικρό παιδί, φαρμακώθηκαν τουλάχιστον τέσσερα ζώα.

Η μόνιμη επωδός του Δήμου είναι η οικονομική δυσχέρεια. Θέση μας είναι ότι, αν υπάρχει θέληση, πόροι μπορούν να εξευρεθούν.

Ο Δημος μας, από τους ελάχιστους Δήμους στη χώρα μας που δεν έχει κάνει τίποτα στο θέμα αυτό, έχει τη συνδρομή της Περιφέρειας, έχει τη διάθεση των φιλόζωων να βοηθήσουν. Λείπει μόνο η πρωτοβουλία από την πλευρά του και το θάρρος να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.

Απαιτούμe δράση τώρα..

Φίλοι Ζώων Σιάτιστας