Χανιά: Αθρόες εγκαταλείψεις ζώων σε… κάδους!

PetFriendsΚαταγγελίες, Κρήτη Comments

Για αθρόες εγκαταλείψεις τραυματισμένων ζώων σε κάδους στην περιοχή των Χανίων, κάνει λόγο η υπεύθυνη του Φιλοζωικού Συλλόγου ” Η Μικρή Κιβωτός του Νώε” Σίλκε Βρόμπελ η οποία απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς την Δημοτική αρχή Χανίων για άμεση δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου:  •έξι κουτάβια σε κάδο στα Χανιά προστέθηκαν στα 60 εγκατελειμένα κουτάβια που ήδη περιθάλπει.Τέσσερα κουτάβια, 2-3 μηνών παραμένουν ακριβώς έξω από την κτηνιατρική υπηρεσία της Αγίας…  • χθες πολίτης βρήκε δεμένο με σκοινί σε κάδο κοντά στο Πασακάκι, ένα εγκαταλελειμμένο σκυλί 2 ετών γεμάτο πληγές εσωτερικά και εξωτερικά από την ασιτία. Στο ζώο έγινε αναγκαστικά σήμερα ευθανασία έπειτα από κτηνιατρική γνωμάτευση ότι δεν είχε περιθώρια να ζήσει…  Να σημειωθεί πως ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές μέσω διαδικτύου για ψήφισμα που θα επιδοθεί προς τον δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα με αίτημα να βρεθεί άμεσα μια λύση για δημοτικό κτηνιατρείο που θα περιθάλπτει και θα στειρώνει όλα τα αδέσποτα ζώα στα Χανιά. Μέσα σε τέσσερις ημέρες έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 1260 υπογραφές! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Βρόμπελ: «Επειδή είμαστε προστάτες των ζώων μας θεωρούν τους ηλίθιους της πόλης. Δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει τίποτα, όσες αποφάσεις και εάν λένε πως έχουν πάρει όσο εκμεταλλεύονται την αγάπη μας για τα ζώα. Πληρώνουμε για κτηνιατρικούς λογαριασμούς, για το φαγητό, το αντι-παράσιτικό, θεραπείες, ύδρευση, ηλεκτρισμό και οτιδήποτε άλλο! Και όταν οι τουρίστες έχουν ένα πρόβλημα με την αηδιαστική κατάσταση αυτών των φτωχών πλασμάτων στους δρόμους, οι Αρχές δίνουν ακόμη τις διευθύνσεις μας και τους αριθμούς τηλεφώνου μας! Είχαμε υποσχέσεις για δεκαετίες από κάθε δήμαρχο, όπως και τώρα, αλλά πάντα ο καθένας έβρισκε την καλύτερη δικαιολογία από τον τελευταίο για να αποφύγει την υλοποίηση. Εάν η Δημοτική αρχή δεν κάνει κάτι με τις στειρώσεις και ο κάθε ιδιοκτήτης ζώου δεν στειρώσει το δικό του οικόσιτο, η πόλη θα ”πνιγεί” σε αδέσποτα, ακρωτηριασμένα και άρρωστα ζώα! Η φρίκη αυξάνεται μέρα με την ημέρα, ώρα . Τέτοιες φοβερές περιπτώσεις παραμέλησης και κακοποίησης , είναι σαν ένα τσουνάμι πόνου . Και καμία υπόσχεση για δημοτικό ιατρείο δεν μπορεί να βοηθήσει, όταν βρίσκουμε κουτάβια παντού και εγκαταλελειμμένα, εξαθλιωμένα ζώα…»

Για αθρόες εγκαταλείψεις τραυματισμένων ζώων σε κάδους στην περιοχή των Χανίων, κάνει λόγο η υπεύθυνη του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Μικρή Κιβωτός του Νώε» Σίλκε Βρόμπελ η οποία απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς την Δημοτική αρχή Χανίων για άμεση δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου:

  • Έξι κουτάβια σε κάδο στα Χανιά προστέθηκαν στα 60 εγκατελειμένα κουτάβια που ήδη περιθάλπει. Τέσσερα κουτάβια, 2-3 μηνών παραμένουν ακριβώς έξω από την κτηνιατρική υπηρεσία της Αγίας…
  • Χθες πολίτης βρήκε δεμένο με σκοινί σε κάδο κοντά στο Πασακάκι, ένα εγκαταλελειμμένο σκυλί 2 ετών γεμάτο πληγές εσωτερικά και εξωτερικά από την ασιτία. Στο ζώο έγινε αναγκαστικά σήμερα ευθανασία έπειτα από κτηνιατρική γνωμάτευση ότι δεν είχε περιθώρια να ζήσει.

Να σημειωθεί πως ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές μέσω διαδικτύου για ψήφισμα που θα επιδοθεί προς τον δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα με αίτημα να βρεθεί άμεσα μια λύση για δημοτικό κτηνιατρείο που θα περιθάλπτει και θα στειρώνει όλα τα αδέσποτα ζώα στα Χανιά. Μέσα σε τέσσερις ημέρες έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 1260 υπογραφές!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Βρόμπελ:

«Επειδή είμαστε προστάτες των ζώων μας θεωρούν τους ηλίθιους της πόλης. Δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει τίποτα, όσες αποφάσεις και εάν λένε πως έχουν πάρει όσο εκμεταλλεύονται την αγάπη μας για τα ζώα. Πληρώνουμε για κτηνιατρικούς λογαριασμούς, για το φαγητό, το αντι-παράσιτικό, θεραπείες, ύδρευση, ηλεκτρισμό και οτιδήποτε άλλο!

Και όταν οι τουρίστες έχουν ένα πρόβλημα με την αηδιαστική κατάσταση αυτών των φτωχών πλασμάτων στους δρόμους, οι Αρχές δίνουν ακόμη τις διευθύνσεις μας και τους αριθμούς τηλεφώνου μας!

Είχαμε υποσχέσεις για δεκαετίες από κάθε δήμαρχο, όπως και τώρα, αλλά πάντα ο καθένας έβρισκε την καλύτερη δικαιολογία από τον τελευταίο για να αποφύγει την υλοποίηση.

Εάν η Δημοτική αρχή δεν κάνει κάτι με τις στειρώσεις και ο κάθε ιδιοκτήτης ζώου δεν στειρώσει το δικό του οικόσιτο, η πόλη θα ”πνιγεί” σε αδέσποτα, ακρωτηριασμένα και άρρωστα ζώα!

Η φρίκη αυξάνεται μέρα με την ημέρα, ώρα . Τέτοιες φοβερές περιπτώσεις παραμέλησης και κακοποίησης , είναι σαν ένα τσουνάμι πόνου . Και καμία υπόσχεση για δημοτικό ιατρείο δεν μπορεί να βοηθήσει, όταν βρίσκουμε κουτάβια παντού και εγκαταλελειμμένα, εξαθλιωμένα ζώα…»

Πηγή: haniotika-nea.gr