Τρίπολη: Εξελίξεις για το καταφύγιο – Πρόταση για ταΐστρες και κίνητρα για υιοθεσίες

PetFriendsΠελοπόννησος Comments

Αρκαδία: Οι λύσεις για τα αδέσποτα έχουν καθυστερήσει ανεπίτρεπτα

Για το καταφύγιο αδεσποτών, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις που υπάρχουν, αναφέροντας ότι η αρμόδια επιτροπή έχει γίνει έκθεση καταλληλότητας για όλα τα προτεινόμενα οικόπεδα και θα κληθούν ο ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις οικονομικές τους προσφορές.

«Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την πόλη μας και υπάρχουν καθημερινά κρούσματα. Έχω πάει δύο φορές στον Εισαγγελέα και πολλοί συνδημότες μας έχουν πάει εκεί. Η απάντηση είναι ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, που προβλέπει ότι τα σκυλιά μετά από συγκεκριμένες μέρες να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Θα τρέξουμε γρήγορα το επόμενο στάδιο και να υπάρξει η ανάλογη έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας για τα οικόπεδα που έχουν κτίσματα.

Ο Παρασκευάς Νίκου, από την παράταξη Τσιαμούλου, είπε ότι «πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα. Να διασφαλίζεται στο καταφύγιο η ευζωία των αδέσποτων ζώων. Και επίσης να υπάρχουν σταθερά σημεία σίτισης, ακόμα κι από τώρα. Επίσης, να γίνει προώθηση υιοθεσίας αδέσποτων με ευνοϊκούς όρους, για δωρεάν τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν για ένα χρόνο από το Δήμο. Ως παράταξη έχουμε προτείνει ανοιχτή συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο για να υπάρξουν προτάσεις αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου».

«Ο Εισαγγελέας είναι κατηγορηματικός. Θα ανοίξει φάκελος γιατί το 1998 που δινόταν επιχορηγήσεις για καταφύγιο, ο δήμος μας δεν αξιοποίησε κάποιο πρόγραμμα» είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος.

Πηγή: www.kalimera-arkadia.gr