Πτολεμαΐδα: Τα αδέσποτα πάνε στην πρώην ΑΕΒΑΛ

PetFriendsΜακεδονία Comments

αδέσποτο

Την διαμαρτυρία τους στο Δήμο Εορδαίας, εξέφρασαν χθες βράδυ, μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας, γιατί, δεν ενημερώθηκαν σχετικά με την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων και την μεταφορά τους σε περιοχή της πρώην ΑΕΒΑΛ, υποστηρίζοντας, ότι στον εξωτερικό χώρο, δεν εντόπισαν κανέναν αδέσποτο ζώο.

Ακολούθησε, συζήτηση της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων, με τον πρόεδρο- Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας στο Δήμο Εορδαίας Στάθη Κατσίδη, να δηλώνει ότι η επιλογή του εν λόγω χώρου αποτελεί προσωρινή λύση μέχρι ο Δήμος να καταλήξει στην οριστική, δηλαδή, στη στείρωση του πληθυσμού των περιφερόμενων σκύλων.

Παράνομο, χαρακτήρισε, τον Δήμο Εορδαίας η εκπρόσωπος της Ένωσης προστασίας και υπεράσπισης ζώων Δ. Μακεδονίας, Έλενα Παπαδοπούλου, γιατί, όπως είπε, δεν λειτουργεί κυνοκομείο, ούτε διαθέτει κτηνίατρο, ενώ, θα πρέπει να απαγορευτούν τα κοτέτσια εντός της πόλης, εξ ου, και ο υπερπληθυσμός των ποντικιών, να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές, καθώς επίσης, και το άτομο, που ανέλαβε την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων.