Λάρισα: Αντιμέτωπος με τα αδέσποτα ο Δήμος Τυρνάβου

PetFriendsΘεσσαλία Comments

Λάρισα: Αντιμέτωπος με τα αδέσποτα ο Δήμος Τυρνάβου

Με το θέμα με τα αδέσποτα απασχολεί έντονα και την δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου καθώς ο αριθμός των αδέσποτων τόσο στην πόλη του Τυρνάβου όσο και του Αμπελώνα αυξάνεται και τα περιστατικά με επιθέσεις σκύλων κατά των πολιτών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Αναφορικά με το θέμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τυρνάβου ο κ. Χρήστος Τσιόπας και δήλωσε τα παρακάτω:

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα, ένα δύσκολο πρόβλημα για το οποίο προσπαθούμε με πολλούς και διάφορους τρόπους να βρούμε καλύτερες λύσεις. Κυρίως με την αρωγή και τη βοήθεια των φιλοζωικών σωματείων, γιατί εμείς ως δήμος δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες δομές. Με τη βοήθεια ενός ιδιώτη κτηνίατρου ο οποίος κατάφερε και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου να συλλέξει περίπου στα 50 αδέσποτα ζώα, τα οποία φυσικά τα εμβολίασε, τα τσιπάρισε τα στείρωσε και αυτά επανήλθαν στον φυσικό τους χώρο».

Η πλατεία του Τυρνάβου

Όλα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα υποστήριξε ο κ. Τσιόπας ο οποίος αναφέρθηκε στις στοχεύσεις του δήμου προκειμένου να δώσουν οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής τα τελευταία χρόνια.

«Έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία πενταμελούς επιτροπής, όπου εκτός από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου συμμετέχουν και μέλη φιλοζωικών σωματείων και κτηνίατροι της περιοχής, έχουμε κάνει και την τριμελή επιστημονική επιτροπή και έχουν γίνει οι πρώτες συνεδριάσεις και έχουν αποφασιστεί να γίνουν μερικά πράγματα.

αδέσποτα σκυλιά

Πρώτα από αυτά είναι η αναζήτηση ενός χώρου φιλοξενίας λίγων ημερών, μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός και η στείρωσή τους από τα φιλοζωικά σωματεία. Θα αγοράσουμε ταΐστρες και θα προσπαθήσουμε να ταΐσουμε τα αδέσποτα έξω από τους οικισμούς για να σπάσουμε τις αγέλες που εμφανίζονται στο κέντρο των οικισμών και κυρίως στα καταστήματα εστίασης. Είναι πολύ μεγάλος ο πληθυσμός των αδέσποτων, είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και θέλει τη συνέργεια όλων».