Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας : Η παρατηρητικότητα οδηγού ταξί έσωσε τον Άρη

PetFriendsΔιάσωση, Στερεά Ελλάδα Comments

Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας : Η παρατηρητικότητα οδηγού ταξί έσωσε τον Άρη.

Σήμερα το πρωί κάποιος συμπολίτης μας αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του Άρη. Ποιος είναι ο Άρης; Ημιαδέσποτο ήρεμο, φιλικό με τους ανθρώπους και τα παιδιά, εμβολιασμένο, στειρωμένο, καλόβολο, υπάκουο, αξιαγάπητο. Κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να πεθάνει.

Έτσι του έριξε ωμή πέτσα κοτόπουλου τυλιγμένη σε ρολό με κιμά και ποντικοφάρμακο. Από πληροφορίες, μετά τη φόλα ο Άρης τρεκλίζοντας κατέβηκε από την περιοχή της Μητρόπολης, διέσχισε την πλατεία Ησαΐα που ήταν γεμάτη κόσμο και παιδιά και κατέληξε πίσω από τη ΔΕΗ όπου και έπεσε σφαδάζοντας από τους πόνους.

Την ώρα που πέρναγε από την πλατεία, το έμπειρο μάτι ενός οδηγού ταξί παρατήρησε την άσχημη κατάσταση του Άρη λόγω της φόλας και ειδοποίησε την ΦΟΦ. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και σε ελάχιστα λεπτά η Αστυνομία και οι 5-6 εθελοντές που χρόνια τώρα αγωνίζονται για την στείρωση και τον έλεγχο γεννήσεων των αδέσποτων, συνεπικουρώντας το έργο του Δήμου Δελφών, κατέφθασαν με τον ανάλογο εξοπλισμό για την παροχή Α Βοηθειών.

Έτσι μέσα σε μισή ώρα προκάλεσαν δύο ανακουφιστικούς εμέτους και ο Άρης συνήλθε και άνοιξε τα μάτια του. Τελικά σηκώθηκε όρθιος και με όχημα εθελοντή οδηγήθηκε στον κτηνίατρο για περαιτέρω ιατρική βοήθεια με τη σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Δελφών.

Ο Άρης σώθηκε χάριν της προσεκτικής και έμπειρης παρατήρησης του οδηγού ταξί. Παίρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό μου, οι περισσότεροι όταν καθόμαστε στην πλατεία μιλάμε αδιάκοπα περί ανέμων και υδάτων. Επί παντός επιστητού. Ευτυχώς όμως για το Άρη υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι κουτσομπόληδες. Υπάρχουν και κάποιοι που παρατηρούν τι συμβαίνει γύρω τους.

Πηγή: Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας