Κοζάνη: Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου «ΑγγίΖωο»

PetFriendsΜακεδονία Comments

Κοζάνη: Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου «ΑγγίΖωο»

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ακόμη μια φορά ότι ο Δήμος Κοζάνης αδυνατεί να να διαχειριστεί οποιοδήποτε επείγον περιστατικό ακόμα και στο υποτιθέμενο ωράριο λειτουργίας του. Πριν λίγη ώρα δεχτήκαμε τηλεφώνημα για ένα χτυπημένο σκυλί στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα.

Η κοπέλα που επικοινώνησε μαζί μας μας ενημέρωσε ότι πήρε τηλέφωνο πρώτα στο Δήμο όπου της είπαν ότι οι υπάλληλοι για τη μεταφορά δεν είναι διαθέσιμοι… 12 η ώρα το μεσημέρι!! Αφού προσφερθήκαμε να κάνουμε εμείς τη μεταφορά, η επόμενη δικαιολογία ήταν ότι απουσιάζει η κτηνίατρος.

Τέλος αφού ήρθαμε σε επικοινωνία με το Δήμο και εξακριβώσαμε ότι η κτηνίατρος ήταν διαθέσιμη παρουσιάστηκε 3η δικαιολογία ότι το καταφύγιο είναι γεμάτο και δεν μπορεί να δεχθεί άλλα περιστατικά. Το τελευταίο μπορεί να ισχύει όντως, αλλά αναρωτιόμαστε γιατί δεν ειπώθηκε από την αρχή…

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Το σωματείο τους τελευταίους μήνες που το πρόγραμμα του Δήμου υπολειτουργεί, έχει φορτωθεί περιστατικά στα οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Η υποτιθέμενη συνεργασία μας με το Δήμο Κοζάνης λοιπόν φαίνεται ότι υπάρχει μόνο όταν μας ζητείται να αναλάβουμε κάποια περίθαλψη παρόλο που υπάρχει ανάλογος προϋπολογισμός στο πακέτο διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Επίσης επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, ότι η άμεση δράση του Δήμου λειτουργεί μόνο για να αδειάσει η πόλη από στειρωμένα, ακίνδυνα σκυλιά… Τα συμπεράσματα δικά σας!

Φιλοζωϊκό Σωματείο Κοζάνης “ΑγγίΖωο”