Ηράκλειο: Αναβλήθηκε υπόθεση κακοποίησης αδέσποτων ζώων από «φρικαλέα» οικογένεια

PetFriendsΈγκλημα, Κακοποίηση, Κρήτη Comments

OXI στην κακοποίηση των ζώων

Αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου 2016, η υπόθεση κακοποίησης αδέσποτων ζώων που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στο Β’ Τριμελλές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπως ενημερώνει το Φιλοζωικό Σωματείο «Ζωόφιλη Δράση«.

Στα δικαστήρια θα βρίσκονταν δύο άτομα, πατέρας και γιος, κάτοικοι Σίβα Μεσσαράς, οι οποίοι έπιασαν τρία αδέσποτα από την περιοχή του ΠΑΓΝΗ και τα έδεσαν στη καρότσα τους.

Αναλυτικά η κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη, Πρόεδρος του Σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» αναφέρει:

«Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΤΗΣ 1Ης-2-2016. ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΩ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ. ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΛΕΓΜΑΤΑ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ 4 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΙΒΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΛΗΦΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ ΔΙΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ (ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ) ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ».

Η Ανακοίνωση της Zωόφιλης Δράσης για την υπόθεση:

«Eκδικάζεται την Πέμπτη ενώπιον του Β Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου υπόθεση κακοποίησης τριών αδέσποτων ζώων από δυο άτομα, κάτοικους Σίβα Μεσσαράς, τα οποία στις 6-2-2014, από κοινού και μετά από συναπόφαση, μεταχειριστήκαν βάναυσα τρία σκυλιά, αδέσποτα.

Συγκεκριμένα την ανωτέρω ήμερα και περί ώρα 11:30, οι δυο κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος, πήραν από την περιοχή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου τα τρία αδέσποτα σκυλιά, και τα τοποθέτησαν στην καρότσα του με αριθμό κυκλοφορίας ΗΡΜ-34….. ημιφορτηγού ιδιωτικής χρήσεως μάρκας MAZDA και χρώματος κόκκινου, που ανήκει στην σύζυγο και μάνα των κατηγορούμενων, έχοντας δέσει τα δυο με σύρμα και το τρίτο με σκοινά. η καταγγελία έγινε στις 18-2-2014 από εθελόντρια του σωματείου, με βάση στοιχειά που δοθήκαν από ιατροδικαστή του ηρακλείου που φρόντιζε τα συγκεκριμένα αδέσποτα ζώα. ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Παναγιωτόπουλος έφερε την υπόθεση ενώπιων της δικαιοσύνης με την κατηγορία της βάναυσης μεταχείρισης ζώων από κοινού, και η συζήτηση αυτής λαμβάνει αύριο χώρα.

Το σωματείο εθελοντών μέριμνας ζώων «Ζωόφιλη Δράση» θα παραστεί στο τριμελές δικαστήριο, θα δηλώσει παράσταση πολίτικης αγωγής κατά των κατηγορούμενων και θα υποστηρίξει την κατηγορία, με νέα στοιχειά που έχει στα χέρια του, καθώς: -το συγκεκριμένο όχημα έχει καταλειφθεί και άλλες φόρες να περισυλλέγει αδέσποτα από την περιοχή του ΠΑΓΝΗ και να τα μεταφέρει στο Σίβα. Για ποιο σκοπό; -ο υιός της οικογενείας διατηρεί μόνιμη αγγελία πώλησης ιμίαιμων κυνηγόσκυλων, ήτοι πολύ απλά παίρνει τα αδέσποτα και στην συνέχεια τα πουλάει σε ηλιθίους που αποφάσισαν να παραστήσουν τους κυνηγούς. Για την δεύτερη αυτή παράβαση παράνομης πώλησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς σχηματίζεται νέα δικογραφία και από το σωματείο παρέχονται όλα τα στοιχεία στην δικαιοσύνη και στο ΣΔΟΕ.»

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ.Μαραβελάκη, μόνο μία από τις 5 υποθέσεις ζώων εκδικάστηκαν σήμερα, αφού οι υπόλοιπες πήραν αναβολή. λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα, αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη ήταν δύο ζευγάρια από τα Νταμάρια της Αγίας Αικατερίνης, στα οποία συνέβη και το αιματηρό περιστατικό.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η κ. Μαραβελάκη αναφέρει:

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΑΚΡΥΑ………..ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΖΩΩΝ. ΟΙ 4 ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΜΙΑ ΟΜΩΣ, Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 8-9-2014 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΜΕ ΦΟΛΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΟΥ ΕΝΟΣ ΖΩΟΦΙΛΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ 8-9-2014 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ. ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΕΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΣΥΡΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΛΩΤΣΟΥΝ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΟ ΖΩΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΣΕ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΞΕΨΥΧΗΣΕ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ. Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΡEΜΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ………ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΥΛΙ, ΕΝΑ ΠΙΤΜΠΟΥΛ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ. ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΦΩΡΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Α ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ, ΗΤΟΙ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Η ΠΟΙΝΗ ΗΤΑΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ 5.000 ΕΥΡΩ ΠΟΙΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ (ΠΛΗΡΩΤΕΑ 10.500 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΕΚΑΣΤΗ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ.

Η ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 120.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 4 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΜΕΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΥΟ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΟΥ ΖΩΟΥ. ΚΟΙΝΩΣ, ΕΧΩ ΦΡΙΞΕΙ!

Πηγή: candianews.gr