Χανιά: Περισυλλογή των αδέσποτων ζώων από την παλιά πόλη ζητά η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων

PetFriendsΚρήτη Comments

αδέσποτα σκυλιά

Την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν πλέον σε αγέλες στην παλιά πόλη ζητά από τον Δήμο Χανίων η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων του Νομού.

Σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Χανίων επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Εδώ και καιρό σας είχαμε ειδοποιήσει για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα σκυλιά στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Όσο υπήρχαν ανοιχτές οι ταβέρνες λόγω της τουριστικής περιόδου εύρισκαν φαγητό.

Τώρα με την έλλειψη τροφής κοπαδιάζουν σε μικρές αγέλες αποκτούν επιθετικές διαθέσεις και συχνά επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες, με αποτέλεσμα να έχουμε δαγκώματα και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ιδίως μικρών παιδιών και ηλικιωμένων. Μην μας πείτε για μακρόπνοα σχέδια ίδρυσης Δημοτικού Κυνοκομείου και άλλα παρόμοια.

Συνεργαστείτε άμεσα με κάποιο από τα Φιλοζωικά Σωματεία για την περισυλλογή τους. Άλλωστε αν δεν μεριμνήσετε εσείς για την ασφάλεια των δημοτών σας ποιος περιμένετε να το πράξει…

Παράλληλα και τους καλοκαιρινούς μήνες εξ αιτίας των παραμελημένων σκυλιών που περιφέρονται στο Βενετσιάνικο Λιμάνι ακούμε ένα σωρό αρνητικά σχόλια από τους τουρίστες για την αδιαφορία μας προς τα αδέσποτα κάτι που θίγει την πόλη μας και τον πολιτισμό μας».

Την ανακοίνωση υπογράφει εκ του Δ.Σ. ο πρόεδρος Ι. Κουκουράκης και η γεν. γραμματέας Γ. Ατσαλάκη.