Πράσινοι παπαγάλοι γέμισαν την Αθήνα

PetFriendsΑττική, Ελλάδα Comments

Πράσινοι παπαγάλοι γέμισαν την Αθήνα

Τους βλέπεις παντού! Στα πάρκα, στην Πατησίων, στο Κολωνάκι, στο Λυκαβηττό, στα δέντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα πιο ζεστά περίχωρα. Είναι οι περίφημοι πράσινοι παπαγάλοι, ασιατικής καταγωγής που δραπέτευσαν -τους λένε και ιδανικούς δραπέτες- από διάφορα pet shop αφού αυτή είναι και η δουλειά τους.

Από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, λένε πως πρόκειται για ασιατικούς παπαγάλους, που έχουν την εκπληκτική ικανότητα να δραπετεύουν από το κλουβί για να ζήσουν. Ίσως… να συντονίστηκαν μάλιστα γιατί σήμερα μπορείς να τους δεις σε όλα τα πάρκα της Αθήνας! Από το Πεδίο του Άρεως ως τον Εθνικό κήπο.

Το καλό για τους ασιάτες πράσινους παπαγάλους είναι ότι το κλίμα της Αττικής είναι ιδανικό για την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους. Και ίσως είναι το μοναδικό είδος που μπορεί να ζήσει σε θερμές περιοχές της χώρας.

Το είδος που φαίνεται να προτιμά και τη χώρα μας είναι ο πράσινος παπαγάλος ή Δαχτυλιδολαίμης Ψιττακίσκος που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες η εξάπλωσή του περιοριζόταν στα νότια της Ασιατικής ηπείρου και στην Αφρική. Μια βόλτα στα πάρκα της Αθήνας, θα σας πείσει…