Μαγνησία: Σύσκεψη στον Αλμυρό για τα αδέσποτα

PetFriendsΘεσσαλία Comments

αδέσποτος σκύλος

Στο γραφείο του δημάρχου Αλμυρού Δημητρίου Εσερίδη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/11/2015 σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής, εκπρόσωποι του συλλόγου «Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού», εκπρόσωπος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α. «Η ΣΤΟΡΓΗ», εκπρόσωπος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωπος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αλατοστράτα» και εκπρόσωπος του φιλοζωικού συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η εξεύρεση λύσεων σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, γεγονός το οποίο δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα τόσο στα ίδια τα ζώα όσο και στην κοινωνία.

Ο δήμαρχος τόνισε πως η φροντίδα και η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Ήδη έχουν γίνει προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, καθώς είναι δύσκολη η εξεύρεση πόρων για τη δημιουργία ενός κυνοκομείου.

Παρόλα’ αυτά, επιδιώκεται μια διαδημοτική συνεργασία με τους όμορους Δήμους ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό κυνοκομείο, το οποίο θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και τα ζώα θα λαμβάνουν τη φροντίδα που τους αρμόζει, αρκεί να υπάρξει επιχορήγηση μέσα από ανάλογα προγράμματα..

Ο αντιδήμαρχος μίλησε για τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αφορούν την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων απ’ όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου και τη μεταφορά τους στο ιδιωτικό κυνοκομείο που διαθέτει η κα Χριστέλλου.

Επίσης, τoνίστηκε η συνεργασία του Δήμου με κτηνιάτρους, οι οποίοι έχουν προβεί στους κατάλληλους εμβολιασμούς καθώς και σε στειρώσεις των ζώων αυτών. Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στην πρόθεση του, να προβούν σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στη διοργάνωση ομιλιών στα σχολεία ώστε τα παιδιά να λάβουν ορθή ενημέρωση σχετικά με τη συμπεριφορά την οποία πρέπει να έχουν απέναντι στα αδέσποτα.

Μετά από διαλογική συζήτηση, όλες οι πλευρές κατέληξαν ότι μέσα από τη συνεργασία δημοτικής αρχής και φορέων καθώς και αυξημένου πνεύματος εθελοντισμού μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν και να βρεθούν λύσεις.