Ιωάννινα: «Λερναία Ύδρα» το πρόβλημα των αδέσποτων στο κέντρο της πόλης

PetFriendsΉπειρος Comments

αδέσποτα σκυλιά

Με τη «Λερναία Ύδρα» μοιάζει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο των Ιωαννίνων, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ioannina Animal Action, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του κυνοκομείου.

Αν και έχουν γίνει περισσότερες από 300 στειρώσεις μέσα σε ένα χρόνο, τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης αυξάνονται και πληθύνονται, με πολλά από αυτά να σχηματίζουν αγέλες και να γίνονται επιθετικά.

Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε και σήμερα το πρωί, όταν μία γυναίκα δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με ένα από αυτά να τη δαγκώνει και να καταλήγει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ioannina Animal Action, η συγκεκριμένη αγέλη είναι καινούργια και έχει παρατηθεί λίγες μέρες πριν, καθώς υπάρχει μαρτυρία φοιτητών ότι στις 5 το πρωί είδαν ένα αγροτικό να ξεφορτώνει τα σκυλιά στην πλατεία.

Όπως επίσης γίνεται γνωστό στην ανακοίνωση, ο Σύλλογος με τους κτηνιάτρους του, έχει προσπαθήσει δύο φορές για την περισυλλογή τους τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα σκυλιά τράπηκαν σε φυγή σε διαφορετικές κατευθύνσεις και η επόμενη προσπάθεια είχε προγραμματιστεί για αύριο με τη χρήση υπνωτικών χαπιών.

«Ο αριθμός των αδέσποτων στη πόλη κάθε μέρα αυξάνεται. Στους εννιά μήνες που αναλάβαμε την διαχείριση του καταφυγίου, η βοήθεια που παρέχουμε στα αδέσποτα και οι κτηνιατρικές πράξεις που έχουμε κάνει, είναι τριπλάσιες από όσες έχουν γίνει τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Καινούργιες φάτσες εμφανίζονται καθημερινά. Δεχόμαστε τηλεφωνήματα για αγροτικά που ξεφορτώνουν σκυλιά από άλλες περιοχές.

Τα 8 στα 10 βρίσκονται σκοτωμένα γιατί από την ήρεμη ζωή του χωριού, βρίσκονται χαμένα να τριγυρνούν σε δρόμους με χιλιάδες αυτοκίνητα που δεν γνωρίζουν πως να ανταπεξέρθουν σε αυτή τη ζωή ή πεθαμένα από ασιτία μιας και από το σοκ βρίσκουν μία μεριά να κρυφτούν χωρίς να τα φροντίζει κάποιος και χωρίς κανένας να μάθει ποτέ την ύπαρξη τους.

Αυτοί που τα εγκαταλείπουν σίγουρα θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν γι’ αυτό, είμαστε υποστηρικτές του «όλα εδώ πληρώνονται». Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για το σημερινό περιστατικό, και ως εθελοντές αν και έχουμε υπερβεί τις δυνάμεις μας στο εθελοντικό αυτό μας έργο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο προς τους ανθρώπους και τα ζώα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ioannina Animal Action.

Πηγή: vimanews.gr