Ιωάννινα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε κοπέλα στο κέντρο της πόλης

PetFriendsΉπειρος Comments

Ιωάννινα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε κοπέλα στο κέντρο της πόλης

Έχει αυξηθεί επικίνδυνα ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων σε όλη την πόλη και καιρός είναι πλέον, να υπάρξει απο την πλευρά του Δήμου, μια μέριμνα για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Σήμερα το πρωϊ στο κέντρο της πόλης, μια κοπέλα που περνούσε έξω απο το Δικαστικό Μέγαρο, δέχτηκε την επίθεση απο αγέλη αδέσποτων σκυλιών, ένα απο τα οποία την δάγκωσε. Ευτυχώς διερχόμενοι κατάφεραν να απομακρύνουν τα σκυλιά , ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και με ασθενοφόρο η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό αυτό, έρχεται να προστεθεί και σε άλλα παρόμοια, κάτι που αποδεικνύει οτι μερικά απο τα αδέσποτα σκυλιά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο χώρο.

αδέσποτα σκυλιά

Βέβαια το σημερινό , φέρνει στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα κάποιων δήθεν «φιλόζωων», που παίρνουν στα σπίτια τους σκυλιά και όταν τα βαρεθούν τα εγκαταλείπουν αδέσποτα και πεινασμένα στην πόλη. Μάλιστα έχουν εντοπιστεί και περιπτώσεις «φιλόζωων» απο γειτονικές πόλεις που εγκαταλείπουν εδώ τα σκυλιά τους, για να χάσουν αυτά τα ίχνη τους και να μη μπορέσουν να τους αναζητήσουν και να γυρίσουν στα σπίτια που τα φιλοξενούσαν.

Ιδιαίτερα μεγάλοι είναι οι αριθμοί των αδέσποτων σκύλων στην Πανεπιστημιούπολη και τα δύο νοσοκομεία, όπου αναζητούν τροφή κυρίως στα απορρίμματα των εστιατορίων.

Δήμος και φιλοζωϊκές οργανώσεις πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα εκστρατεία συγκέντρωσης των αδέσποτων και σε όσα απο αυτά έχουν τοποθετηθεί απο τους ιδιοκτήτες τους «τσιπάκια αναγνώρισης», να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες τους και επιβληθούν κυρώσεις.