Αχαΐα: Συνεργασία δήμων Αιγιαλείας και Πατρέων για τα αδέσποτα

PetFriendsΠελοπόννησος Comments

Αχαΐα: Συνεργασία δήμων Αιγιαλείας και Πατρέων για τα αδέσποτα

Μία έσχατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη συνέχιση της συνεργασίας τους με τη «Μέριμνα» του Πανεπιστημίου Πατρών και την άσκηση πιέσεων από μέρους τους για την επαναδραστηριοποίηση του Σταθμού Μέριμνας Ζώων, θα καταβάλλουν σήμερα οι δήμαρχοι Αιγιαλείας και Πατρέων. Οι κ. Παναγόπουλος και Πελετίδης αντίστοιχα, θα συναντηθούν με το Δ.Σ. της «Μέριμνας», αναζητώντας από κοινού λύση απέναντι στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα οξύνθηκε μετά και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών να αναστείλει άμεσα την περισυλλογή και την εισαγωγή στο Σταθμό νέων αδέσποτων ζώων με προοπτική την οριστική παύση λειτουργίας του Σταθμού, καθώς και τη θέση του υπουργείου ότι πρέπει να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του οριστικά καθώς δεν είναι πλέον σύννομη με τους όρους της σχετικής νομοθεσίας.

Ως γνωστόν, ο δήμος Αιγιαλείας έχει αναθέσει μέσω σύμβασης στη «Μέριμνα» τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών του δήμου, όμως η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας της, τον αναγκάζει να προχωρήσει σε διακοπή της σύμβασης.

Μάλιστα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα διάλυσης της σύμβασης της παροχής υπηρεσίας, με τίτλο «Δαπάνες Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων», λόγω ανωτέρας βίας, όπως αναφέρθηκε στην ημερήσια διάταξη. Πλην όμως, το θέμα αποσύρθηκε διότι είχε προγραμματιστεί η σημερινή συνάντηση, ως μία τελευταία προσπάθεια επαναπροσέγγισης του θέματος.

αδεσποτάκια

Προς αυτή την κατεύθυνση είχε πραγματοποιηθεί άλλη μία σύσκεψη που συνεκλήθη από την Περιφέρεια Δυτικής με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Οι δήμαρχοι πάντως, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες εξεύρεσης λύσης και εξέφρασαν την πρόθεση να αναζητήσουν από κοινού οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Αρχικά θα διερευνηθεί η συνέχιση της συνεργασίας με το Σταθμό Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών, που διαθέτει την εμπειρία, πιθανώς σε άλλο χώρο λειτουργίας, και παράλληλα, θα ζητηθεί, από το υπουργείο η συμβολή του με χρηματοδότηση και προς τους δυο δήμους και με διευκόλυνση διαδικασιών για να δημιουργήσουν δομές προκειμένου να επιλύσουν οριστικά το θέμα.

«Έχουμε σταματήσει κάθε συνεργασία με τη «Μέριμνα» από τη στιγμή που ανέστειλε τη δράση της. Έχει εκδοθεί η άδεια ανάκλησης της λειτουργίας της αλλά δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη. Ανεξάρτητα από το εάν θα καρποφορήσουν οι τελευταίες προσπάθειες του δήμου μας και του δήμου Πατρέων με τη «Μέριμνα», είμαστε έτοιμοι για ανάδοχη κατάσταση», επισήμανε στο protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αρμόδια του δήμου για το θέμα των αδέσποτων, Μαρία Τσουκαλά.

Πηγή: protionline.gr