Ρόδος: Καθημερινές οι εγκαταλείψεις κουταβιών από ανεύθυνους πολίτες

PetFriendsΚαταγγελίες Comments

Ρόδος: Καθημερινές οι εγκαταλείψεις κουταβιών από ανεύθυνους πολίτες

Καθημερινά πολίτες, φιλόζωοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων στο νησί έρχονται αντιμέτωποι με εγκαταλελειμμένα κουτάβια σε κούτες, κάδους και χωράφια.

Οι ανεύθυνοι συμπολίτες μας επιλέγουν να μην στειρώνουν το ζώο τους, να μην το περιορίζουν τις λίγες μέρες του χρόνου που έχει περίοδο και να το αφήνουν να ζευγαρώνει ενώ βρίσκουν τη λύση για τα μικρά κουτάβια: εγκατάλειψη παρότι απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά από το νόμο 4039/2012.

Φέτος, πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά, οι εγκαταλείψεις κουταβιών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο!

Τα μωρά του ζώου μας είναι ευθύνη μας και οφείλουμε να βρίσκουμε σπίτια για αυτά ή να τα κρατάμε αν αυτό δεν είναι εφικτό. O ίδιος νόμος ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να μεριμνά για τη στείρωση του ζώου του αν δεν έχει εξασφαλίσει οικογένεις για τα κουτάβια. Η εγκατάλειψη είναι απάνθρωπη, ανεύθυνη και παράνομη.

Μόνο χθες, δύο ημίαιμα λυκοσκυλάκια βρέθηκαν σε χωράφι προς τη Φιλέρημο και άλλα δύο κουτάβια εγκαταλείφθηκαν σε αυλή φιλόζωης στο Φαληράκι ενώ σήμερα 8 μπεζ κουτάβια αφέθηκαν σε κούτα έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού. Μία ακόμα ανεύθυνη τακτική του να αφήνουν τα ζώα έξω από σχολεία νομίζοντα ότι τα παιδιά θα τα πάρουν. Οι γονείς όμως δεν είναι έτοιμο για ένα ζώο και ούτε σε θέση να το πάρουν άμεσα, άσχετα αν βρεθούν κάποιοι ευαίσθητοι και τα πάρουν από λύπηση.

Η μετάθεση ευθυνών πρέπει επιτέλους να σταματήσει! Με τόσα αδέσποτα ζώα στο νησί να υποφέρουν και να μην φτάνουν οι στειρώσεις για όλα, είναι μεγάλη ανευθυνότητα να αφήνουμε τα δικά μας ζώα να γεννούν και να πετάμε τα μωρά στους δρόμους! Mε ένα Κυνοκομείο γεμάτο αδέσποτα ζώα, που έχουν ανάγκη και τόσα προβλήματα, κι όμως οι ανεύθυνοι δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες…Δεν σέβονται τίποτα.

Όταν άλλοι πολίτες μετά φωνάζουν ότι »η Ρόδος γέμισε αδέσποτα» ή »υπάρχουν αγέλες αδέσποτων», ας τα βάζουν με τους γείτονες τους που πέταξαν τα μωρά του ζώου τους στο δρόμο και όχι με τα ίδια τα ζώα. ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ.

ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ!!! Οι φόλες δεν είναι λύση, ούτε η ευθανασία όπως γίνεται μαζικά στο εξωτερικό. Μην δημιουργείται νέες ψυχές.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο από τα λυκοσκυλάκια ή τα μπεζ κουταβάκια, ας στείλει στο info@adespoto.gr

Πηγή: adespoto.gr