Πώς βάζουμε νέο ψάρι στο ενυδρείο μας

PetFriendsΖώα ενυδρείου Comments

Πώς βάζουμε νέο ψάρι στο ενυδρείο μας

Η μετακόμιση σε νέο σπίτι μπορεί να είναι ένα σόκ για οποιοδήποτε πλάσμα, έτσι και για τα ψάρια είναι ιδιαίτερα αγχωτικό. Όχι μόνο το νέο ενυδρείο θα είναι εντελώς άγνωστο για το νέο ψάρι σας, αλλά πιαθνόν και το νερό ακόμα να είναι διαφορετικής ποιότητας.

Ανεπαίσθητες, για εμάς, μεταβολές της θερμοκρασίας του νερού, του pH και άλλοι παράγοντες διαφοροποιούν το νερό και συντελούν στο να αλλάζουν τη ζωή του ψαριού. Για να κρατήσετε το ψάρι σας ασφαλές και γεμάτο υγεία υπάρχουν ορισμένα μέτρα που πρέπει να πάρετε κατά την εισαγωγή του νέου ψαριού στο ενυδρείο σας. Εδώ υπάρχουν ορισμένες συμβουλές για ευκολότερη μετάβαση:

Προφυλάξεις:

  • Μιλήστε με έναν ειδικό στο κατάστημα που αγοράζετε τα ψάρια σας για να βεβαιωθείτε ότι τα είδη ψαριών του ενυδρείου που θέλετε να προσθέσετε είναι συμβατά με τα είδη ψαριών που υπάρχουν στο ενυδρείο.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα καινούρια ψάρια είναι στο κατάλληλο μέγεθος για το ενυδρείο σας. Μάθετε πόσο μεγάλο θα γίνει και αν ταιριάζει στο χώρο που θα του διαθέσετε.
  • Ελέγξτε την ποιότητα του νερού σας πριν προσθέσετε τα νέα ψάρια. Τα επίπεδα του χλωρίου θα πρέπει να είναι στο μηδέν και το pH πρέπει να ταιριάζει με αυτό του ενυδρείου από το οποίο προέρχεται το ψαράκι σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το ενυδρείο σας έχει πολλά μέρη για να κρυφτεί το ψάρι. Αντικείμενα, φυτά και βραχάκια παρέχουν καλή κάλυψη έτσι ώστε να μπορεί να καλυφθεί το ψάρι σας εάν το θέλει.
  • Ταΐστε τα ψάρια που ήδη υπάρχουν στο ενυδρείο πριν προσθέσετε το καινούριο. Αυτό θα τα κάνει λιγότερο επιθετικά απέναντί του.
  • Πριν προσθέσετε το νέο σας ψάρι, ανάψτε τα φώτα του ενυδρείου και χαμηλώστε τα φώτα του δωματίου. Αυτό θα δημιουργήσει λιγότερο άγχος στο νέο ψάρι.

Όταν είστε έτοιμοι να προσθέσετε το ψάρι στο ενυδρείο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:[list=1]

  • Πάρτε τη σφραγισμένη σακούλα που περιέχει το ψάρι σας και αφήστε τη να επιπλεύσει στην επιφάνεια του νερού του ενυδρείου και αφήστε τη εκεί για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ανοίξτε τη σακούλα και προσθέστε ένα φλυτζάνι από το νερό του ενυδρείου στη σακούλα. Σφραγίστε πάλι τη σακούλα και αφήστε το να επιπλεύσει για 10 λεπτά ξανά.
  • Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα μέχρι η σακούλα να είναι γεμάτη.
  • Στη συνέχεια μπορείτε να μεταφέρετε το ψάρι σας στο ενυδρείο χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ. Φροντίστε ώστε να μη ρίξετε νερό από τη σακούλα στο ενυδρείο.

 

Μετά από τα παραπάνω τα ψαράκια σας είναι έτοιμα και ελεύθερα να κολυμπήσουν και να εξερευνήσουν το νέο τους χώρο. Κρατήστε κλειστά τα φώτα για λίγες ώρες μέχρι να προσαρμοστεί το ψάρι και έχετε το νου σας σε τυχόν σημάδια επιθετικότητας από τα υπόλοιπα ψάρια.