Πώς να μεταφέρετε το χάμστερ σας

PetFriendsΜικρα θηλαστικά Comments

Πώς να μεταφέρετε το χάμστερ σας

Aν είστε ιδιοκτήτης ενός χάμστερ, είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το μεταφέρετε κάπου, κοντά ή μακριά. Ενδεχομένως να πρέπει να το μεταφέρετε στον κτηνίατρό σας για κάποια εξέταση, στο εξοχικό σας όπου θα περάσετε ένα Σαββατοκύριακο, στο νέο σας σπίτι, σε περίπτωση μετακόμισης κλπ. .

Διαβάστε στη συνέχεια τι θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, προκειμένου η μετακίνηση του μικροσκοπικού σας φίλου να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη.

Kουτί μεταφοράς

Επιλέξτε κάποιο κουτί / δοχείο το οποίο δε θα μπορεί να μασηθεί από το χάμστερ σας. Συνήθως χρησιμοποιείται ένα χάρτινο κουτί πώλησης παπουτσιών αλλά, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, οι ιδιοκτήτες διαπιστώνουν πως το χάμστερ τους έχει ξεφύγει από το καπάκι ή μασώντας κάποια τρύπα μόνο του!

Υπάρχουν κατάλληλα κουτιά που προορίζονται για τη μεταφορά των χάμστερ ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε και μόνοι σας ένα, χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι και τρύπες πάνω του. Παλιά δοχεία μαργαρίνης, καφέ κλπ είναι επίσης κατάλληλα, όπως και διαφόρων ειδών πλαστικά δοχεία τα οποία μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε κατάλληλα για το σκοπό σας. Μην ξεχνάτε, όμως, να τρυπήσετε αρκετές τρύπες πάνω του.

[attachment=74:mc0.jpeg]

Eξαερισμός

Μην υποτιμάτε την ευελιξία του χάμστερ σας! Μπορεί να χωρέσει μέσα από πολύ μικρά διαστήματα – αν το κεφάλι του χωρά να περάσει από κάπου, το πιο πιθανό είναι πως το σώμα του θα βρει ένα τρόπο να περάσει και αυτό. Γι’ αυτό, μην βάζετε το χάμστερ μέσα σε κάποιο δοχείο / κουτί με μεγάλες τρύπες.

Προσπαθήστε οι τρύπες του κουτιού να είναι τόσο μεγάλες όσο η σβήστρα στην κορυφή ενός μολυβιού. Φροντίστε επίσης να υπάρχουν πολλές μικρές τρύπες πάνω στο κουτί, ώστε το χαμστεράκι σας να αναπνέει άνετα στη διάρκεια του ταξιδιού του.

Θερμοκρασία

Μην αφήνετε το χάμστερ σας μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο, στη διάρκεια μιας πολύ ζεστής ή κρύας ημέρας. Ανάβετε τον κλιματισμό μέσα στο αυτοκίνητο αν η θερμοκρασία είναι μεγάλη ή, σε περιπτώσεις χαμηλών θερμοκρασιών, ζεστάνετε τον χώρο μέσα στο αυτοκίνητό σας. Προσπαθήστε, πάντως, να αποφύγετε τις έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές.

Υπόστρωμα

Φροντίστε η μεταφορά του χάμστερ σας να είναι όσο πιο άνετη γίνεται. Πολλές, λεπτές λωρίδες χαρτιού ή άλλα παρόμοια υποκατάστατα αποτελούν κατάλληλες λύσεις για τη μεταφορά του μικρού σας φίλου. Τέτοια υλικά θα απορροφήσουν τυχόν ακαθαρσίες του χάμστερ σας στη διάρκεια του ταξιδιού του, επιτρέποντάς του παράλληλα να παίζει ή και να κρύβεται περνόντας ευχάριστα την ώρα του.

Παιχνίδια μάσησης

Παρέχετε στο χάμστερ σας μια μικρή ποσότητα φαγητού, κάποια λιχουδιά για να μασήσει ή κάποιο παρεμφερές παιχνίδι το οποίο μπορεί να τσιμπολογάει στην πορεία. Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέψετε το χάμστερ σας, επίσης, από το να επιχειρήσει να μασήσει το δοχείο μέσα στο οποίο θα το μεταφέρετε.