Δημιουργώντας δεσμούς με το κουνελάκι μας

PetFriendsΜικρα θηλαστικά Comments

Δημιουργώντας δεσμούς με το κουνελάκι μας

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα κουνελάκια έχουν πολύ στοργικές προσωπικότητες και μπορούν να αναπτυχθούν ισχυροί δεσμοί ανάμεσα σε αυτά και τους ανθρώπους.

Στην πραγματικότητα τα κουνέλια είναι πολύ εκφραστικά. Όταν είναι ευτυχισμένα και γεμάτα ενέργεια τρέχουν γύρω γύρω στο δωμάτιο και όταν είναι πεινασμένα θα ικετεύουν για τροφή ή θα αρχίσουν να μασούν τα έπιπλα. Αν όμως αναζητούν την προσοχή σας θα έρθουν κοντά σας και θα αρχίσουν να ξύνουν την πλάτη σας, ή το πόδι σας, μέχρι να σταμάτησετε να είστε απασχολημένοι με κάτι άλλο και να ασχοληθείτε με αυτό. Όταν θέλει να σας απομακρύνει και πάλι θα φροντίσει ώστε να το καταλάβετε, αφού θα σας πιέζει με τη μύτη του.

Το να κατανοεί κανείς τη μοναδική αυτή γλώσσα των κουνελιών είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν πρόκειται για κουνελάκι που θα κρατήσετε για πάντα και δεν το φιλοξενείτε απλώς.

Πώς αρχίζει κανείς όμως τη διαδικασία “δεσίματος” με το κουνελάκι του;

Το πρώτο και κύριο που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ότι τα κουνέλια νιώθουν άνετα στο έδαφος. Αυτό σημαίνει πως το να πάρετε το κουνελάκι σας αγκαλιά για να το χαϊδέψετε, είναι μια κίνηση που πρέπει να αποφύγετε. Στην αρχή τουλάχιστον, μέχρι να νιώσει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί απολύτως. Αφήστε το λοιπόν στο πάτωμα και καθίστε κάπου σχετικά κοντά του. Αφήστε αυτό να κάνει την πρώτη κίνηση και όταν σας πλησιάσει χαϊδέψτε το λίγο.

Στα κουνέλια αρέσουν τα χάδια στο μέτωπο και τα μάγουλά τους. Όσο τα χαϊδεύετε μπορεί να βάλουν και το κεφαλάκι τους στο πάτωμα και να κλείσουν τα ματάκια τους απο ικανοποίηση. Αγαπούν πολύ επίσης το ξύσιμο πίσω από τους ώμους. Δεν νιώθουν όμως άνετα πολύ με τα αγγίγματα στα αυτιά, το λαιμό, τα πόδια, το στομάχι και την ουρά.

Τα κουνελάκια είναι πολύ πιο δεκτικά στα χάδια μετα από ένα γεύμα. Έτσι λοιπόν, αν το κουνελάκι σας δεν δείχνει ενδιαφέρον για “αγάπες” περιμένετε μέχρι να περάσει λίγη ώρα μετά το φαγητό του.

Όπως κάθε ζωάκι όμως, έτσι και τα κουνελάκια έχουν διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα. Με το χρόνο, την ενασχόληση μαζί του και με λίγη υπομονή, θα μάθετε τι κάνει το κουνελάκι σας ευτυχισμένο. Σε αντάλλαγμα θα έχετε την εμπιστοσύνη, εκτίμηση και αγάπη του χνουδωτού σας φίλου!