Τα Pugs "απειλούν" να κατακτήσουν τον κόσμο! (vid)

PetFriendsΦυλές Comments

Τα Pugs "απειλούν" να κατακτήσουν τον κόσμο! (vid)

Τα τελευταία χρόνια πιστεύω όλοι θα έχετε δει κάτι σκυλιά που μοιάζουν με bulldog και έχουν μια γυριστή ουρά. Σίγουρα αναρωτιέστε αν είναι μία καινούρια ράτσα ή αν είναι ένα είδος ημίαιμου bulldog.

Όχι, πρόκειται για το Pug (Παγκ ή Πουγκ), ένα από τα δημοφιλέστερα σκυλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κατακτά όλο τον κόσμο.

Ποιά είναι όμως τα Pugs;

Ο σκύλος της φυλής αυτής ήταν ο Happa Dog στην αρχαία Κίνα και λέγεται ότι είχαν εκτραφεί με εντολή των Κινέζων ηγεμόνων κατά τη διάρκεια της δυναστείας Σανγκ (πριν από το 400 π.Χ.). Η πρώτη καταγραφή είχε γίνει το 551 π.χ. από τον Κομφούκιο, ο οποίος περιγράφει το Happa Dog ως ένα μικρό σκυλί με περίεργο στόμα.

Τα επόμενα χρόνια το σκυλί μεταφέρθηκε από το Θιβέτ μέχρι την Ευρώπη και πήρε την μορφή που έχει ως σήμερα.

Το σημερινό του όνομα δώθηκε από τους Βρετανούς και σημαίνει γροθιά (pug) λόγω του ιδιαίτερου προσώπου που έχει. Πάντως σε άλλες χώρες έχει διαφορετική ονομασία (Π.χ στην Γαλλία το ονομάζουν Καρλίν, στην Ιταλία Καρλίνο ενώ οι Γερμανοί Μοπς).

Ο σκύλος Πουγκ ή Παγκ είναι μικρόσωμος με μέσο ύψος 25-32 cm και μέσο βάρος 6-8 kg, με αρκετά μυώδη διάπλαση λαο τάση για παχυσαρκία, εάν δεν ασκείται.

Το πρόσωπο του είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ράτσας και είναι συγκριτικά μεγάλο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, με χαλαρό δέρμα και σχηματίζει βαθιές ρυτίδες. Έχει βραχύ και φαρδύ ρύγχος, γεγονός που του προκαλεί πολλά αναπνευστικά προβλήματα.

Τα Παγκς είναι σκύλοι συντροφιάς, έχουν ισχυρή θέληση και σπάνια είναι επιθετικά για αυτό το λόγο είναι κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που εξηγεί το λόγο που όλοι λατρεύουν τα παγκς: