Σκύλος ή γάτα;

PetFriendsΥιοθεσία γάτας, Υιοθεσία σκύλου Comments

Σκύλος ή γάτα;

Θέλετε να πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο αλλά δεν ξέρετε τι να επιλέξετε; Θέλετε να αποφύγετε τα κατοικίδια τύπου ιγκουάνα, φίδι, χάμστερ κλπ και είστε ανάμεσα σε ένα σκύλο ή μία γάτα;

Σίγουρα και τα δύο είναι αξιολάτρευτα κατοικίδια για αυτό και τα επιλέγει εκατομύρια κόσμος ανά την υφήλιο, όμως είναι δύο εντελώς διαφορετικά ζώα, με διαφορετικές συνήθειες και για διαφορετικά γούστα.

Εσείς τι τύπος είστε; Δείτε αν προτιμάτε σκύλο ή γάτα.

«Συμπτώματα» για τύπο σκύλου

Αν είστε αρκετά ενεργητικός και αγαπάτε την εξοχή ένα σκυλί μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για σας.

Τα σκυλιά χρειάζονται διέγερση, καθαρό αέρα και τακτικές βόλτες, έτσι είναι τα πλέον κατάλληλα για τους ανθρώπους που έχουν ένα κήπο και ζουν σε αγροτικές περιοχές, ή έχουν εύκολη πρόσβαση σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους. Τα σκυλιά μπορούν να σας συνοδεύουν σε εκδρομές και εξορμήσεις, καθώς τους αρέσει να ταξιδεύουν.

Σε αντίθεση με τις γάτες, φυσικά δεν είναι μοναχικά ζώα και δεν μπορούν να μένουν μόνα τους όλη την ημέρα, οπότε αν εργάζεστε πολλές ώρες ή έχετε μια απαιτητική εργασία, μπορεί να μην είστε σε θέση να τους δώσετε την προσοχή που τους αξίζει. Θα πρέπει επίσης να είστε σε θέση να έχετε ελεύθερο χρόνο για να τα εκπαιδεύσετε.

Ωστόσο, αν έχετε το χρόνο και το χώρο, θα ανταμειφθείτε με ένα κατοικίδιο ζώο που είναι κατανόητικό, παιχνιδιάρικο, προστατευτικό και θα παρέχει πίστη δια βίου.

Αποκαλυπτικά σημάδια ότι οι γάτες είναι για σας

Αν έχετε περιορισμένο χώρο, ένα πολυάσχολο τρόπο ζωής ή θα θέλετε ένα κατοικίδιο ζώο που είναι λίγο πιο ανεξάρτητο, μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα μια γάτα.

Οι γάτες είναι σχετικά ήσυχες, ανεξάρτητες και μπορούν να μείνουν μόνες τους τις περισσότερες ώρες της ημέρας, όπου θα περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους(θα κοιμηθούν, θα περιποιηθούν,θα παίξουν).

Επίσης οι γάτες δεν έχουν την τάση να χρειάζονται τόσο πολύ κλειστό χώρο, όπως τα σκυλιά, ειδικά εάν έχουν ασφαλή πρόσβαση σε κήπο. Ακόμη και χωρίς εξωτερική πρόσβαση, οι γάτες μπορούν να είναι απόλυτα ικανοποιημένες όσο τρέφονται μια κατάλληλη διατροφή και διαθέτουν παιχνίδια που αναπτύσουν τη σωματική και πνευματική τους δραστηριότητα.

Αν και δεν έχουν την τάση να δείχνουν την αστείρευτη ενέργεια που κάνουν τα σκυλιά, οι γάτες συχνά μπορεί να αποδειχθούν πιο αυτάρκεις, στοργικές, χαλαρωτικές αποδεικνύοντας και αυτά ότι είναι διασκεδαστικά κατοικίδια ζώα.

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τις γάτες και τα σκυλιά εξίσου. Υπό τις σωστές συνθήκες λοιπόν και τα δύο είδη μπορούν να μοιραστούν με χαρά την ίδια στέγη!

Αν πάλι δεν μπορείτε να αποφασίσετε ακόμη, διαλέξτε ένα από τα δύο και προσαρμόστε τις ανάγκες αναλόγα με αυτές του κατοικιδιού σας.