Στα όρια του το κυνοκομείο Κομοτηνής

PetFriendsΚαταγγελίες Comments

Στα όρια του το κυνοκομείο Κομοτηνής

Στα όρια της βρίσκεται η διαχείριση των αδέσποτων στην Κομοτηνή, αφού παρά το γεγονός ότι τόσο το Κυνοκομείο του Δήμου Κομοτηνής, όσο και η στέγη της Φιλοζωικής βρίσκονται στα όριά τους.

Καθημερινά αδέσποτα φτάνουν στο Κυνοκομείο Κομοτηνής, όπου γίνονται στειρώσεις, φτάνοντας τις 30 το μήνα, αλλά πλέον το πρόβλημα έχει ξεπεράσει τη δυνατότητα των δομών, αφού συνεχώς αφήνονται νέα σκυλιά στο δρόμο.

Στο κυνοκομείο Κομοτηνής θα έπρεπε να φιλοξενούνται 80 σκυλιά και αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί 220, ενώ οι εγκαταστάσεις και αυτές χρίζουν αναβάθμισης, τόσο στην περίφραξη όσο και σε στέγαστρα, αφού σε πολλά σημεία η περίφραξη είναι ανοιχτή, με το χειμώνα να έρχεται.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ζηλούδης, συνολικά μαζί με τη Φιλοζωική Κομοτηνής φιλοξενούνται περίπου 520 σκυλιά, και για αυτό αναζητούνται λύσεις, μιας και αυτή τη στιγμή και ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη έχει αυξηθεί.

Μάλιστα σημείωσε πως συζητούν με τη Φιλοζωική πως θα μπορέσει το πρόβλημα των αδέσποτων να λυθεί στην αρχική του φάση, δηλαδή να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων που αφήνονται στους δρόμους.

Τόνισε δε πως το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους οικισμούς, όπου υπάρχουν περίπου 500 αδέσποτα σκυλιά, ενώ μελετάται και η δυνατότητα επέκτασης και του κυνοκομείου.