Κομοτηνή: Κουτάβι σώθηκε από πηγάδι 7 μέτρων! (vid)

PetFriendsΔιάσωση Comments

Κομοτηνή: Κουτάβι σώθηκε από πηγάδι 7 μέτρων! (vid)

Ένα βήμα πριν το θάνατο βρέθηκε ένα μικρόσωμο και τρισχαριτωμένο κουταβάκι στην Κομοτηνή, όταν έπεσε σε πηγάδι 7 περίπου μέτρων επί της οδού Μαραθώνος.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η πτώση του τετράποδου μέσα στο πηγάδι η Φιλοζωική Κομοτηνής κινητοποιήθηκε για τον απεγκλωβισμό του, ωστόσο αυτό δεν κατέστη αρχικά εφικτό, μιας και το χώμα περιμετρικά του πηγαδιού υποχωρούσε με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να απειλείται να θαφτεί ζωντανό.

Σήμανε συναγερμός!

Το συμβάν καταγγέλθηκε στις αρχές με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τη διάσωση του ζώου πριν να είναι πολύ αργά, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα όχημα JCB, άνδρες της ΕΜΑΚ, μέλη της Φιλοζωική και πολίτες της περιοχής καθώς και ο ίδιος ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, μέχρι να καταστεί εφικτό κυρίως χάρη τη συνδρομή του JCB οχήματος αλλά και των “χειρουργικών” κινήσεων των διασωστών να απεγκλωβιστεί το κουταβάκι ζωντανό και χωρίς να τραυματιστεί. “Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν.

Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη και ευχαριστούμε που δεν αδιαφόρησαν και έκαναν τα πάντα για την ασφάλεια της μικρής” αναφέρει από την πλευρά της η Φιλοζωική Κομοτηνής, ενώ όπως έκανε γνωστό αμέσως μετά την περιπέτεια το μικρό κουταβάκι “βαπτίστηκε” Πηγαδούλα και υιοθετήθηκε από πολίτη που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες του κουτάβι κατέληξε μέσα στο πηγάδι, ωστόσο το σίγουρο είναι πως η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη τόσο στο ίδιο όσο και στους πολίτες αλλά και τις Αρχές που συμμετείχαν στη διάσωση.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: thrakitoday