Οι 20 πιο σπάνιες ράτσες σκύλων (Μέρος 1ο)

PetFriendsΦυλές Comments

Οι 20 πιο σπάνιες ράτσες σκύλων (Μέρος 1ο)

Πολλές φορές προχωρώντας στον δρόμο συναντάτε διάφορες ράτσες σκύλων. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές που δε θα συναντήσετε ποτέ..

Δείτε λοιπόν σήμερα 5 από τις 20 σπανιότερες ράτσες σκύλων στον κόσμο που πολλές από αυτές μάλιστα δεν είναι καν αναγνωρισμένες!

20. Tibetan Mastiff

Το Θιβετιανό Μαστίφ κατάγεται από τα βουνά των Ιμαλαϊων και ξεχωρίζει για την δύναμή του αλλά και την εύφυϊα του. Δυνατό, στιβαρό-ζυγίζει από 64 έως 83 κιλά-. Λέγεται ότι είναι ικανό να σκοτώσει ακόμη και μία τίγρη! Είναι αρκετά σπάνιο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν από ένα χρόνο ένας Κινέζος διέθεσε περίπου 1,44 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει ένα κουτάβι ράτσας Μαστίφ από το Θιβέτ.

19. Swedish Vallhund

Το Σουηδικό Βαλχάουντ είναι ένα σκυλί εξαιρετικό στην εκπαίδευση με ιδιαίτερες ικανότητες. Μικρό, δυνατό και θαρραλέο, συνηθίζει να κυνηγάει μικρά τρωκτικά και χρησιμοποιείται κυρίως σαν τσοπανόσκυλο ή φύλακας σπιτιών. Το 1942 είχε σχεδόν εξαφανιστεί, οπότε και άρχισε ένα ειδικό πρόγραμμα αναπαραγωγής για την διάσωση της φυλής του!

18. Bedlington Terrier

Το Μπέντλιγκτον Τεριέ φημίζεται για το σγουρό άσπρο τρίχωμά του και το παρομοιάζουν με πρόβατο. Η συγκεκριμένη φυλή κρύβει πολλά περισσότερα από ότι φαντάζεστε, αφού παραδοσιακά είναι από το πιο γρήγορο σε αγώνες ταχύτητας.

17. Finnish Spitz

Το Φιλανδικό Σπίτς μοιάζει πολύ με αλεπού, όχι μόνο εμφανισιακα. Είναι πολύ έξυπνο και καλό στο κυνήγι πουλιών. Ξεχωρίζει για το καφέ τρίχωμά του και είναι πολύ ευκίνητο.

16. Otterhound

Το Ότερχάουντ όπως δηλώνει και το όνομα του είναι αρκετά ικανό στο νερό .Χρησιμοποιείται κυρίως για κυνήγι και προέρχεται από το νησί της Μ. Βρετανίας. Είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς σύμφωνα με ανεπίσημες μετρήσεις υπάρχουν μόνο 1000 σκυλιά αυτής της ράτσας πλέον στον κόσμο.

15. Norwegian Lundehund

Το Νορβηγικό Λούντεχουντ είναι ένα πολύ ξεχωριστό (ανατομικά) σκυλί, καθώς έχει έξι δάκτυλα σε κάθε πόδι! Για εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιήθηκε στις ακτές της Νορβηγίας για να κυνηγά τον θαλάσσιο παπαγάλο.

Κινδύνεψε με εξαφάνιση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από μια επιδημία σκύλων που χτύπησε την περιοχή που μεγάλωνε απομονωμένη η ράτσα και την αποδεκάτισε.Τα ελάχιστα σκυλιά που επέζησαν μπήκαν σε πρόγραμμα εκτροφής και έτσι διασώθηκε η ράτσα, την οποία, ακόμη και τώρα στη Νορβηγία, δεν συναντάμε συχνά. [Συνέχεια στο 2ο Μέρος …]