Οι 20 πιο σπάνιες ράτσες σκύλων (μέρος 2ο)

PetFriendsΦυλές Comments

Οι 20 πιο σπάνιες ράτσες σκύλων (μέρος 2ο)

[Συνέχεια από το 1ο Μέρος …] Σήμερα σας παραθέτουμε άλλες 5 από τις 20 σπανιότερες ράτσες σκύλων στον κόσμο.

14. Chinook

To Σινούκ είναι ένας σκύλος που χρησιμοποιούταν κυρίως για να σέρνει έλκηθρα. Κινδύνευσε με εξαφάνιση το 1982, όπου από εκεί και έπειτα ανακηρύχθηκε και επίσημα σκύλος της Πολιτείας του New Hampshire στην Αμερική.

13.Catahoula Leopard Dog

Το Καταχούλα ξεχωρίζει λόγω της ιδιαιτερότητας του χρώματός του. Κατάγεται από την Louisiana και είναι και ο επίσημος σκύλος τους. Θεωρείται ότι δημιουργήθηκε μέσα από μία μίξη διαφορετικών φυλών. Μία προγενέστερη φυλή χρησιμοποιούταν κυρίως από τους ιθαγενείς για το κηνύγι.

12.Peruvian Inka Orchid

Οι ιθαγενείς τα αποκαλούσαν «σκυλιά χωρίς ρούχα» λόγω του κοντού τους τριχώματος. Κατάγεται από το Περού όπως υποδηλώνει και το ονομά του και χρονολογείται στον 1ο αιώνα μ.Χ. Είναι ένα ήσυχο και φιλικό σκυλί για το σπίτι. Ζει περίπου μέχρι τα 11 χρόνια.

11. Thai Ridgeback

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ανατολική Ταϊλάνδη πριν από 400 χρόνια. Θεωρείται και χρησιμοποιήθηκε ως σκυλί-φύλακας από τους τοπικούς αγρότες. Τι το κάνει όμως τόσο ιδιαίτερο; Είναι μία από τις δύο ράτσες στον κόσμο που το τρίχωμα του μεγαλώνει από την αντίθετη πλευρά!

10.Αzawakh

Ξεχωρίζει για το λεπτό του σώμα και για την γρηγοράδα του. Χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από τους Touareg(φώτο) και τους Fula καθώς και από άλλες νομαδικές φυλές της Σαχάρας σαν φύλακας. [Συνέχεια στο 3ο Μέρος …]