Οι 20 πιο σπάνιες ράτσες σκύλων (μέρος 3ο)

PetFriendsΦυλές Comments

Οι 20 πιο σπάνιες ράτσες σκύλων (μέρος 3ο)

[Συνέχεια από το 2ο Μέρος …] Σκύλους που παλεύουν με αρκούδες ή ακόμη και σκύλους με μελωδικό γάβγισμα περιλαμβάνει το προτελευταίο μέρος με τις 20 πιο σπάνιες ράτσες σκύλων στον κόσμο!

9. Lagotto Romagnolo

Κατάγεται από την περιοχή της Ρομάνια, Ιταλία, εξού και το αντίστοιχο όνομα. Το Λαγκότο είναι διάσημο για τις οσφρητικές του ικανότητες στην αναζήτηση τρούφας και χαρακτηρίζεται επίσης ως σκύλος νερού! Ζει μέχρι και 16 χρόνια και είναι πολύ φιλικό με τα παιδιά.

8. Mudi

Tο Mούντι είναι μία σπάνια ράτσα σκύλων βοσκής από την Ουγγαρία. Είναι αρκετά εργατικό και μπορεί να μείνει σε διαμέρισμα αλλά χρειάζεται καθημερινή άσκηση και χώρο για παιχνίδι. Πάντως μέχρι και σήμερα πολλοί Ούγγροι συνηθίζουν να το χρησιμοποιούν ως τσοπανόσκυλο.

7. Stabyhoun ή Stabij

Ιστορικά τα Στάμπυχουν ήταν σκυλιά εργασίας για έναν μέσο άνθρωπο. Εκτός από το κυνήγι, χρησιμοποιούνταν και για την φύλαξη των αγροκτημάτων ή ακόμη και για να πιάνουν αρουραίους κ.α. Χρονολογούνται πριν το 1800 και κατάγονται από το Friesland της Ολλανδίας. Σήμερα λέγεται ότι υπάρχουν λιγότερα από 4.000!

6. Karelian Bear Dog

Το Καρέλιαν Μπερ είναι ένα σκυλί το όποιο είναι ικανό όχι μόνο να κυνηγάει αρκούδες αλλά και να προστατεύει τον άνθρωπο από αυτές. Κατάγεται από την Φιλανδία όπου το θεωρούν φυσικό θησαυρό. Είναι αρκετά γρήγορο, ευέλικτο, έξυπνο, γεμάτο ενέργεια και θάρρος σκυλί το οποίο παρεπέμπει περισσότερο σε λύκο, παρά σε σκύλο…

5. Carolina Dog

Γνωστό και ως American Dingo, το Carolina Dog είναι μία «άγρια» ράτσα που ανακαλύφθηκε περίπου το 1970 από τον Dr. I. Lehr Brisbin στην Πολιτεία της Savannah River. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους έχουν βρεθεί ιερογλυφικά Ινδιάνικων φυλών που απεικονίζουν την συγκεκριμένη ράτσα του σκύλου, πράγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

4. Νew Guinea Singing Dog

Η συγκεκριμένη ράτσα κατάγεται από την Νέα Γουϊνέα, αλλά πολλοί ερευνητές λένε ότι η συγκεκριμένη ράτσα μεταφέρθηκε στο νησί από την χώρα της Κίνας. Χαρακτηρίζεται από το ξεχωριστό και μελωδικό γάβγισμα όπου και πήραν το όνομά τους! Το κράτος της Γουϊνέας λέει ότι τα άγρια New Guiena Singing Dogs είναι τόσο σπάνια που έχουν καταγραφεί μόνο 2 επίσημες φωτογραφίες. [Συνέχεια στο 4ο Μέρος …]