Ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης για τα κρούσματα δηλητηριάσεων (vid)

PetFriendsΚαταγγελίες Comments

Ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης για τα κρούσματα δηλητηριάσεων (vid)

Νέα κρούσματα με δηλητηριάσεις ζώων καταγγέλλουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Χανίων τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων και το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πρωί ένα μέλος του συλλόγου μας. Πήγε να ταΐσει αδέσποτα που φροντίζουμε στην περιοχή των Μουρνιών και διαπίστωσε ότι δεν είχε καταναλωθεί η χθεσινή τροφή.

Ανήσυχη άρχισε να ψάχνει τριγύρω και αντίκρισε τα πτώματα δύο γατών κάτω από τα δέντρα, ενώ βρήκε ζωντανή μόνο μια γατούλα.

Η σκυλίτσα με τα κουτάβια της δεν εντοπίστηκε αλλά δε χρειάζεται και πολύ φαντασία, καθώς στην περιοχή υπάρχουν κρούσματα φόλας τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο.

Έτσι χάσαμε το καλοκαίρι και τη Λώρα μας που τη φροντίζαμε δύο χρόνια και σύχναζε στο Carrefour.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, περισσότερα από 50 αδέσποτα έχουν χαθεί με αυτόν τον άνανδρο τρόπο σε πολλές περιοχές. Και πόσα άλλα τα οποία δεν έχουμε εντοπίσει.Τσικαλαριά, Φουρνές, Νέα Χώρα, Μουρνιές και την Κυριακή έριξαν φόλες ακόμη και στο Παλιό λιμάνι.

Και η άνοιξη, η κατεξοχήν εποχή της φόλας, αργεί ακόμη….

Σε συνέντευξή της στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες της αθρόας και ανεξέλεγκτης πώλησης των φυτοφαρμάκων που πωλούνται χωρίς συνταγογράφηση -σε αντίθεση με τη νομοθεσία- με πολυδιάστατες συνέπειες σε ανθρώπους και ζώα.

Αφενός μεν, χρησιμοποιούνται χωρίς μέτρο και αυξάνουν την τοξικότητα του ήδη επιβαρυμένου εδάφους, αφετέρου δε, είναι ο απόλυτος σύμμαχος των απανταχού φολαδόρων, αφού είναι το προσφιλές υλικό για την παρασκευή του θανατηφόρου μείγματος που σκοτώνει βασανιστικά χιλιάδες ζώα στη χώρα μας.

Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης: