Μήνυμα της ΕΚΕ για την κακοποίηση ζώων!

PetFriendsΑνακοινώσεις Comments

Μήνυμα της ΕΚΕ για την κακοποίηση ζώων!

Ένα ιδιαίτερο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αποφάσισε να στείλει η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία σχετικά με τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην Ελληνική επικράτεια.

Οι διεθνείς μελέτες συνδέουν ευθέως τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες παραβατικές βίαιες συμπεριφορές προς τους ανθρώπους. Η κακοποίηση και η δολοφονία ζώου είναι μόλις ένα βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων και ιδιαίτερα παιδιών. — Όσοι κακοποιούν ζώα είναι επικίνδυνοι και πολλοί από αυτούς πάσχουν ψυχικά. Ακόμη και περιπτώσεις ανηλίκων που βασανίζουν ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα.

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία θεωρεί ότι κάθε πράξη βίας κατά ζώου δεν πρέπει να υποβαθμίζεται.

Όλοι μας είμαστε αρμόδιοι και υπεύθυνοι στο να περιορίσουμε τις πράξεις αυτές . Δεν μπορούμε να αγνοούμε το τι συμβαίνει γύρω μας. — Στη χώρα μας πλέον μετά τη ψήφιση του Νόμου 4039/12 και 1197/1981 ο βασανισμός και η βάναυση μεταχείριση ζώου διώκεται ποινικά. Κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος . Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα ζώα από οποιεσδήποτε πράξεις βίας προστατεύοντας παράλληλα τον άνθρωπο και τη Φύση.

Μη λησμονούμε ότι:

1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να στερείται τροφή και νερό.

2. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υφίσταται βία και να βρίσκεται σε
κατάσταση φόβου και στρες.

3. Το ζώο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ζει όσο το δυνατόν σύμφωνα με τις ανάγκες που επιβάλει το είδος του.

4. Οφείλουμε να προστατεύουμε την υγεία τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων μέσα στο περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να ζήσουμε αρμονικά.