Συγκινεί ο… Χάτσικο της Κομοτηνής

PetFriendsΘράκη, Φιλοζωικά Comments

Συγκινεί ο... Χάτσικο της Κομοτηνής

Έχει παρομοιαστεί με τον Χάτσικο, το σκυλί από την Ιαπωνία που έγινε διάσημο για την αφοσίωση στο αφεντικό του και ήρωας ταινίας στο Χόλιγουντ.

Ένα αφοσιωμένο σκυλί στην Κομοτηνή περιμένει εδώ και μία σχεδόν εβδομάδα το αφεντικό του, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθισμένος δίπλα στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του.

Η συμπεριφορά του σκύλου έχει κινητοποιήσει κατοίκους της Κομοτηνής και φιλόζωους που σπεύδουν να το ταΐσουν και να το φροντίσουν, αναζητώντας, παράλληλα, τον ιδιοκτήτη του, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης από τη Φιλοζωική Κομοτηνής λέει ότι την περασμένη Κυριακή, επί της οδού Ορφέως στην Κομοτηνή, μεταξύ της πιάτσας των ταξί και της Πυροσβεστικής, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και βγήκε ένας ηλικιωμένος άντρας, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Κομοτηνής ««Σισμανόγλειο».

Το αυτοκίνητο, όμως, ακολουθούσε και ένα σκυλί που έκτοτε παραμένει δίπλα του, περιμένοντας στωικά το αφεντικό του.

«Αν και είναι φοβικό, δεν έχει κουνηθεί εδώ και πέντε ημέρες από τη θέση του» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γκουδουσίδης, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει με τη Φιλοζωική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σκύλο δείχνουν και οδηγοί ταξί, οι οποίοι είδαν το περιστατικό.

«Μας έχει εντυπωσιάσει η αφοσίωση αυτού του ζώου και προσπαθούμε όσο μπορούμε να το φροντίσουμε, μέχρι να επιστρέψει το αφεντικό του. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει έρθει κανείς να το αναζητήσει και να παραλάβει και το αυτοκίνητο που αναγκαστήκαμε, μάλιστα, να το μετακινήσουμε μερικά μέτρα γιατί «έκλεινε» την πιάτσα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οδηγός ταξί Δημήτρης Γουμίδης.

Η Φιλοζωική Κομοτηνής παρακαλεί, όποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6948 587 887, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ναλμπάντη, διοικητή του νοσοκομείου που φέρεται να έχει μεταφερθεί ο ηλικιωμένος άντρας, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξακριβωθεί, αν νοσηλεύτηκε.

Η Φιλοζωική έχει βρει τα στοιχεία του κατόχου του αυτοκινήτου από την Τροχαία, αλλά μέχρι στιγμής ο ιδιοκτήτης δεν έχει εντοπιστεί.