Όλο και περισσότερα κατοικίδια ζώα με κατάθλιψη!

PetFriendsΈρευνες και μελέτες Comments

Όλο και περισσότερα κατοικίδια ζώα με κατάθλιψη!

Νέα έρευνα παρουσιάζει την αυξητική τάση των κατοικίδιων ζώων που υποφέρουν από κατάθλιψη και παρουσιάζουν προβλήματα στη συμπεριφορά τους!

Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή του Γουίντσεστερ Andrew Knight οι περισσότεροι άνθρωποι λείπουν πολλές ώρες από τα σπίτια τους με αποτέλεσμα τα κατοικίδια τους να υποφέρουν από μοναξιά. Αυτό οδηγεί σε υπερκινητικότητα και προβλήματα συμπεριφοράς.

Όπως αναφέρουν οι κτηνίατροι, το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφού όλο και μεγαλύτερος αριθμός σκύλων παίρνει πλέον αντικαταθλιπτικά. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι ειδικοί, υπάρχει μεγάλη ανησυχία αφού οι περισσότεροι δίνουν στα κατοικίδια από τα δικά τους αντικαταθλιπτικά!

Βλέπουμε συνεχώς κατοικίδια, λένε οι κτηνίατροι που είναι στρεσαρισμένα ακριβώς επειδή τους λείπει η ανθρώπινη παρέα και φροντίδα. Η λύση προειδοποιούν δεν είναι να τα θέσουμε υπό έλεγχο ταϊζοντάς τα με χάπια.

«Τα περισσότερα σκυλιά δεν βγαίνουν ποτέ βόλτα με αποτέλεσμα να μένουν για μέρες κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα. Έτσι τα προβλήματα συμπεριφοράς θα εμφανιστούν σύντομα και το ζώο θα αρχίσει να κάνει ζημιές, να είναι υπερκινητικό και εν τέλει θα πάψει να πειθαρχεί. Η λύση που έχουν βρει κάποιοι με τα αντικαταθλιπτικά χάπια μπορεί να είναι καταστροφική» σημειώνει ο καθηγητής.