Αδέσποτος σκύλος έσωσε νεογέννητο που είχε εγκαταλειφθεί στο δρόμο!

PetFriendsΚόσμος Comments

Αδέσποτος σκύλος έσωσε νεογέννητο που είχε εγκαταλειφθεί στο δρόμο!

Ένας σκύλος έγινε διάσημος στην Ταϊλάνδη όταν έσωσε ένα νεογέννητο που είχε εγκαταλειφθεί σε δρόμο της επαρχίας Τσον Μπούρι Μουάνγκ.

Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα η σκυλίτσα Νομ Σοντ, το όνομα της οποίας σημαίνει «φρέσκο γάλα», κατάφερε να ειδοποιήσει τους περαστικούς, αλλά και να προστατεύσει το μωρό από άλλους σκύλους.

Την ιστορία περιέγραψε ο Νοι Πονγκσακόρν, ο οποίος επιστρέφοντας στην κατοικία του, παρατήρησε μία αγέλη σκύλων που περιεργάζονταν κάτι που έμοιαζε με πακέτο.

Ανάμεσα στους σκύλους ξεχώρισε μία χαριτωμένη ανοιχτόχρωμη σκυλίτσα, την οποία ο άνδρας γνώριζε καθώς την ταΐζε συχνά και την είχε βαφτίσει «Νομ Σοντ».

Ενώ ο Νοι Πονγκσακόρν πλησίαζε στην αγέλη, η Νομ Σοντ πήρε στο στόμα της το… αντικείμενο και το απομάκρυνε από τα υπόλοιπα σκυλιά, τα οποία μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του άνδρα απομακρύνθηκαν.

«Αρχικά πίστεψα ότι ήταν κούκλα, αλλά όταν άκουσα να κλαίει κατάλαβα ότι ήταν ένα κοριτσάκι», δήλωσε ο άνδρας.

Η μικρή έμοιαζε να έχει γεννηθεί πρόωρα, ενώ έφερε εκδορές και δαγκωνιές από σκύλο, ωστόσο ήταν ζωντανή, έτσι ο άνδρας την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών λίγη ώρα πριν μία γυναίκα είχε περάσει και είχε αφήσει κάτι στον δρόμο κοντά σε κάδους απορριμμάτων.

Η πράξη της Νομ Σοντ δεν πέρασε απαρατήρητη από την τοπική κοινωνία και η αστυνομία θέλησε να την βραβεύσει δωρίζοντας της ένα κολάρο, αλλά κι ένα ψητό κοτόπουλο.

Στο μεταξύ, διενεργείται έρευνα για να εντοπιστεί η γυναίκα που εγκατέλειψε το μωρό.