Χρήσιμα tips για να επιλέξετε εκπαιδευτή

PetFriendsΕκπαίδευση σκύλου, Συμβουλές Comments

Χρήσιμα tips για να επιλέξετε εκπαιδευτή

Ο σκύλος όπως σοφά λέει ο λαός μας είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Μελέτες ωστόσο αποδεικνύουν πως ασθενείς οι οποίοι εμφάνιζαν κατάθλιψη, άρχιζαν να δείχνουν ιδιαίτερη βελτίωση από τη στιγμή που έγιναν κηδεμόνες ενός σκύλου. Όπως επισήμαναν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες της έρευνας, η κατοχή ενός σκύλου είναι εξαιρετικά αγχολυτική και δημιουργική!

Αν είστε και εσείς ιδιοκτήτης ενός σκύλου, σίγουρα θα αντιλαμβάνεστε την σημασία που έχει για τη συμβίωσή σας η εκπαίδευσή του. Εμείς σας δίνουμε μερικά χρήσιμα tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο εκπαιδευτή για το σκύλο σας.

Αρχικά, αναρωτηθείτε τι περιμένετε να μάθει ο σκύλος σας μετά από την εκπαίδευση. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και για αυτό απαιτεί και διαφορετική αντιμετώπιση. Οι εκπαιδευτές γνωρίζουν ότι κάθε εκπαίδευση καθορίζεται από τις ανάγκες του εκπαιδευτή και του σκύλου του για αυτό και πρέπει να έχετε συζητήσει εκ των προτέρων με τον εκπαιδευτή τους στόχους και τις επιθυμίες σας.

Έπειτα, συζητήστε με τον εκπαιδευτή τη φιλοσοφία του. Με τον όρο φιλοσοφία, εννοούμε τα μέσα που χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, είτε αυτά είναι υλικά όπως οι πνίχτες, είτε σχετίζονται με την επιβράβευση του αν ανταποκρίνεται στην εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε σύμφωνοι με τις μεθόδους που ο εκπαιδευτής επιλέγει να εφαρμόσει.

Έπειτα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να λάβετε συστάσεις για τον εκπαιδευτή σκύλου που έχετε επιλέξει, ενώ στην πρώτη σας συνάντηση μην διστάσετε να του ζητήσετε και το πτυχίο του, ώστε να είστε σίγουροι για την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Τέλος, επιβεβαιώστε ότι η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη στην εκπαίδευση. Είναι πολύ σημαντικό να είστε κομμάτι της εκπαίδευσης και να συμμετέχετε ενεργά σε αυτή ώστε να καταλάβετε ότι είναι σημαντικό μαζί με τον σκύλο σας να «εκπαιδευτείτε» και εσείς σε κάποιους κανόνες.